Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség
Főoldal > Blog > 2018: Betekintés

2018: Betekintés

2017-12-20

Lassan véget ér 2017, de mielőtt elbúcsúznánk tőletek, hogy karácsonyi pihenőre menjünk, egy kis betekintést szeretnénk nyújtani nektek a jövő évi terveinkbe.

2018 első negyedévében rengeteg filmet és TV sorozatot fognak bemutatni a regényeinkből, amiket nagy izgalommal várunk. Kíváncsiak vagyunk, hogyan fog működni Jeff VanderMeer Expedíciója szélesvásznon. Milyen lesz a Jennifer Lawrence-szel Budapesten forgatott Vörös veréb (aminek egyébként lassan elkészülünk a folytatásával). Steven Spielberg mit álmodott meg a Ready Player One-nak. Hogyan fog kinézni A halál angyala, amin a True Detective, Black Mirror és Trónok harca egyes rendezői dolgoztak. Mennyire nyúltak bátran hozzá az AMC-nél Dan Simmons The Terrorához. Megkapja-e a Valós halál azt a törődést, amit érdemel. Mindegyiknek nagy tétje van: képesek-e népszerűsíteni kis zsánereket, vagy továbbra is egy földalatti szubkultúra kedvencei maradnak?

Főleg ezen kérdések miatt még nem tudjuk pontosan, hogy az újdonságainkból mit és mikor fogunk kiadni. Nem szeretnénk, hogy jó könyvek kapjanak kisebb figyelmet rossz időzítés miatt. De azért készülünk már rendesen: Pierce Brown új regénye vélhetően a jövő év egyik nagy szenzációja lesz világszerte. Szeretnénk a Könyvfesztiválra elkészülni vele. Rengeteg sorozatot és trilógiát be fogunk fejezni. Például Erika Johansen Tear-történeteit, az Isteni városokat Robert Jackson Bennettől és A megtört föld-trilógiát N. K. Jemisintől, ez utóbbinál ráadásul nagy kérdés, hogy fogják-e Jemisint sorozatban harmadszor is Hugo-díjra jelölni, és ha igen, megkapja-e.

Sok új sci-fin is dolgozunk. Ken Liu több irodalmi díjjal is kitüntetett novelláskötetének a kiadása lesz talán az egyik legkülönlegesebb esemény házon belül, nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mit fogtok gondolni róla. Mellette bemutatjuk Zachary Masont, aki egy rendkívül összetett, és gyönyörű prózájú sci-fit írt (az eredeti címe Void Star, a magyaron egyelőre gondolkodunk). A kritikusok a regényt a legjobb és legszebb műnek tartják a számítógépekről a Neurománc óta, Gibsonhoz és Stephensonhoz hasonlítják. Ezen kívül befejezzük Wesley Chu Időrabló-duológiáját, és dolgozunk már Marko Kloos sorozatának a harmadik részén. Nagyon szeretnénk John Scalzi új regényét is kiadni jövőre, ami a Bezárt elmék világában fog játszódni.

Ezzel a bejegyzéssel búcsúzunk 2017-től és várjuk 2018-at. Nem volt könnyű évünk az Alexandra bolthálózat csődje miatt, de örömteli pillanatokból szerencsére idénre is jutott bőven, és bízunk benne, hogy jövőre minden legalább egy fokkal könnyebb és jobb lesz. Köszönjük, hogy ebben a nehéz évben is velünk voltatok, kitartottatok mellettünk és vásároltátok a könyveinket. Reméljük, hogy sok jó élményt sikerült okoznunk, és jövőre is velünk tartotok. Legközelebb január első felében jelentkezünk újra, terveink szerint a pontos első negyedéves menetrendünkkel és borítókkal.

Jó Könyvekben Gazdag Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk!

Agave Könyvek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem