Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség
Főoldal > Blog > 9 adaptáció, amit meg kell majd nézni

9 adaptáció, amit meg kell majd nézni

2017-09-27

Izgalmas időszak elé nézünk. Az őszi és karácsonyi újdonságainkat bejelentettük (sőt, nem egy ezekből már elő is rendelhető), viszont ezek mellett hamarosan több film és sorozat bemutatója is érkezik, melyek olyan könyveken alapulnak, amit a mi gondozásunkban láttak napvilágot vagy jelennek meg hamarosan. Ezeket szedtük most össze ebben a blogbejegyzésben. Érdemes bekarikázni a dátumokat a naptárakban, nagyon sok jó dolog jön!

FILMEK

Molly Bloom: Elit játszma
bemutató dátuma: 2017. december 7.

Molly Bloom magas körökben szervezett illegális pókerjátszmákat a 2000-es években, míg az FBI le nem tartóztatta. Az eseményeken megfordultak híres színészek, sportolók és wall street-i nagykutyák is. Molly Bloom ezekről az évekről nemrég nagy sikerű könyvet írt, decemberben pedig érkezik a filmadaptáció a hazai mozikba. Oscar-esélyes alkotásról van szó: az Oscar-díjas forgatókönyvíró Aaron Sorkin (Egy becsületbeli ügy, Az elnök emberei, Pénzcsináló) első rendezése, főszerepben Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner, Michael Cera és Chris O'Dowd. A könyv a magyarországi premier idején fog megjelenni magyarul, várhatóan december elején.


Anthony McCarten: A legsötétebb óra
bemutató dátuma: 2018. január 18.

1940 májusa. Nagy-Britannia háborúban áll. Egyik európai demokrácia hullott el a másik után gyors egymásutánban a blitzkrieg rémségei közepette, a náci bakancsok és sortüzek előtt. Úgy tűnt, a megszállás bármikor bekövetkezhet. Winston Churchillnek alig pár nappal azután, hogy kinevezték miniszterelnöknek, ezzel a szörnyűséggel kell megbirkóznia – továbbá egy szkeptikus királlyal, egy ellene ármánykodó párttal és a tájékozatlan, felkészületlen néppel. Anthony McCarten eddig nem ismert archívumi anyagok segítségével mutatja be azokat a kulcsfontosságú, színfalak mögötti pillanatokat, amelyek megváltoztatták a történelem menetét. Ennyire ijesztő – és egyben végtelenül emberi – történetet ritkán olvashatunk. Gary Oldmant már most komoly Oscar-esélyesnek tartják e filmjével. A könyv a magyarországi premier idején fog megjelenni magyarul, várhatóan január közepén.


Jeff VanderMeer: Expedíció
bemutató dátuma: 2018. február 22.

E sorok írásakor már biztos, hogy a hazai terjesztő átveszi Jeff VanderMeer Nebula- és Shirley Jackson-díjas regényének a címét. Az Ex Machinával debütáló és komoly sikert elérő Alex Garland viszi vászonra a történetet olyan nagy nevekkel, mint Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez, Tessa Thompson és Oscar Isaac. Az előzetes pont tegnap esett be, mi pedig titokban abban reménykedünk, hogy legalább olyan meglepetést fog okozni ez a film, mint tavaly az Érkezés. A könyv kapható már most is mindenhol, jövőre filmes kiadásban érkezik.


Jason Matthews: Vörös veréb
bemutató dátuma: 2018. március 1.

Jennifer Lawrence idén Budapesten forgatott kémfilmjét jövő márciusban mutatják be. A Vörös veréb a nyugalmazott CIA-tiszt Jason Matthews első regénye; letehetetlen stílusával és emlékezetes szereplőivel nem csupán irodalmi bravúr, hanem szakmai szempontból is jelentős teljesítmény. Nagy részletességgel, valós módszerek bemutatásával – kémkedés, kémelhárítás, beszervezés, kiberháború – nyerhetünk bepillantást a nemzetközi hírszerzés működésébe. A kötet 2014-ben elnyerte a rangos Edgar-díjat. Mi idén már kiadtuk, és rendkívül pozitív kritikák érkeztek rá, úgyhogy javában készülünk a folytatással, amit igyekszünk majd a film bemutatójához igazítani. Valószínűleg a Vörös verébnek lesz majd filmes kiadása is, mindenről időben hírt adunk majd.


Ernest Cline: Ready Player One
bemutató dátuma: 2018. március 29.

Ernest Cline első regénye a 2011-es megjelenését követően megkapta a rangos Prometheus-díjat, és mostanra a popkulturális irodalom egyik legfontosabb kortárs művévé vált. Több millió példányban adták el, világszerte óriási rajongótábora van. Steven Spielberg forgatott filmet belőle, ami várhatóan a jövő tavasz egyik igazi blockbustere lesz. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy hogyan fognak kinézni a jelenetek, és egyáltalán milyen lesz vizualitásában az egész film, hiszen egy olyan dologról beszélünk, ami a sci-fi irodalmat is jelentősen meghatározta ebben az évtizedben. (Abban pedig csak titkon merünk reménykedni egyelőre, hogy Cline végre megírja a folytatást.)

SOROZATOK

Caleb Carr: A halál angyala (The Alienist)
bemutató dátuma: 2018 eleje?

Nagy nevekkel érkezik Caleb Carr legjobb könyvéből a Budapesten forgatott TV-sorozat, ráadásul a forgatókönyvet Cary Fukunaga írta (True Detective, AZ). A halál angyala 1896 New Yorkjában játszódik és a magyar származású Laszlo Kreizler különleges nyomozásáról szól egy brutális sorozatgyilkos után. Egyelőre nem tudjuk, hogy a sorozatnak lesz-e magyar bemutatója, vagy felkerül-e valamelyik stream szolgáltatóhoz, de rettentően várjuk. Aki olvasta a könyvet, az tudja, hogy miért. Aki pedig nem, annak sem kell aggódnia: jövőre kiadjuk felújítva.


Philip K. Dick: Elektronikus álmok (Philip K. Dick's Electric Dreams)
bemutató dátuma: 2018 eleje?

Angliában a Channel 4 már elkezdte vetíteni a három évadosra tervezett antológia-sorozat nyitányát Philip K. Dick novelláiból, és hamarosan Ausztráliában is bemutatják majd, aztán elvileg valamikor streamelhető lesz az egész az Amazonon. Nagyon izgalmas a koncepció, minden epizódot más rendezett és a szereplők névsora is igen széles (például egy-egy részben Steve Buscemi és Bryan Cranston a főszereplők). Mi igyekszünk az amazonos premierhez igazítani a novelláskötet kiadását, ami felhozatalában hasonlítani fog a tavalyi Emlékmáshoz: a tizenkét történetből nagyjából a felét olvashattuk már korábban is, míg a másik fele teljesen új lesz.


Richard Morgan: Valós halál (Altered Carbon)
bemutató dátuma: 2018

A Netflixen érkezik jövőre Richard Morgan kultikus cyberpunk regényéből a sorozat, főszerepben Joel Kinnamannel, akit legutóbb a House of Cards-sorozatban és a Suicide Squadban láthattunk. Sajnos egyelőre többet nem tudunk, se trailer, se képek nem láttak még napvilágot. A könyv már kapható most is, jövőre valószínűleg sorozatos kiadásban is érkezik.


Dan Simmons: The Terror
bemutató dátuma: 2018

Az AMC Budapesten forgatta le Dan Simmons zseniális horrorának az adaptációját, ami az elveszett Franklin-expedíció történetét meséli el nem kevés borzongató elemmel fűszerezve. Tűkön ülve várjuk a hazai premiert, egy rendkívül jó könyvről van szó. A Valós halálhoz hasonlóan egyelőre semmilyen anyag nincs még a sorozatról, de állítólag már az utómunkálatokat végzik. A könyv a premier idején fog megjelenni magyarul.

További cikkek

2020: Betekintés

Mindig ezeket az év végi teaser bejegyzéseket a legjobb írni. Elvégre, mikor máskor lehet még ennyi új információt megosztani veletek, mint most? Csapjunk is bele, értékeljük az évet, aztán lássuk mit hoz 2020 első pár hónapja! :)

Tovább
2019: Betekintés

Újabb évet zárunk, ám a pihenés előtt jöjjön némi betekintés 2019-be! Sok könyvön dolgozunk már, így emiatt az első félévünkből elég sok címet le tudunk leplezni most.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem