Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség
Főoldal > Blog > Könyvheti megjelenéseink

Könyvheti megjelenéseink

2017-05-09

Egy hónapon belül veszi kezdetét a 88. Ünnepi Könyvhét, amire a Könyvfesztiválhoz hasonlóan sok újdonsággal készülünk, és elkezdtünk már dolgozni a nyári megjelenéseinken is. Ezeket mutatjuk be az alábbiakban.

 

A sort természetesen mi mással kezdhetnénk, mint a Vérvörös végzettel, ami a 25. része az Anita Blake-sorozatnak, és ezzel tizennégy év után beértük Laurell K. Hamiltont. A kiadó hatalmas utat járt be ezekkel a könyvekkel, és jó látni, hogy Anita Blake népszerűsége továbbra sem csökken. Érdemes várniuk a rajongóknak ezt a részt: ez az eddigi leghosszabb része a sorozatnak, ráadásul megtalálható lesz benne a Megsebezve című novella is.

Folytatódik Neil Gaiman és Michael Reaves Köztesvilág-sorozata is az Ezüst Álom című második résszel. A kötet csupa izgalmas dimenzióközi csata és szemkápráztató utazás a világok között, mely minden egyes fejezetben újabb és újabb fordulatot tartogat. Igazi letehetetlen kaland az időben és a térben.

 

Számunkra az egyik legizgalmasabb hír, hogy hosszú idő után új magyar SFF szerzőt mutatunk be nektek. Veres Attila a lovecrafti horrort és a vandermeeri szürreáliát vegyíti az Odakint sötétebb című első regényében, egyszerre tisztelegve a spekulatív fikció múltja és jövője előtt. Képzeljetek el egy olyan Magyarországot, ahol évtizedekkel ezelőtt megjelent egy idegen faj, amit a mai napig nem értünk igazán, de egyesek csodának tartják a létezésüket. Miután mostanra majdnem kiirtottuk őket, néhány telepen élnek az utolsó példányok, és a főszereplő az egyik ilyen helyre érkezik, hogy a gondozójuk legyen. S ez nem puszta véletlen, őt ugyanis az állatok választották ki maguknak. Senki sem gondolja, hogy ez jelentőséggel bír... de mi van, ha mégis? Ha az egyszerű nyári munka hamarosan bizarr, iszonyattal, halállal teli rémálommá válik, melynek a tétje sokkal nagyobb, mint azt bárki gondolta volna?

Veres Attila személyében egy ígéretes hazai tehetséget találtunk, így nagyon várjuk, hogy elolvassátok majd a könyvét. Dedikálni is fog majd a Könyvhéten, ennek az időpontját hamarosan bejelentjük.

 

Két új sci-fivel is jelentkezünk: az ausztrál Anthony O’Neill A sötét oldal című regénye a tavalyi év egyik nagy meglepetés olvasmánya volt nekünk, és az igazat megvallva kicsit meg is lepődtünk azon, hogy a kötet nem kapott nagyobb nemzetközi figyelmet. A sötét oldal a tudományos SF, a brutális krimi és a holdbéli kalandregény ötvözete; egy feszült, stílusos és akciódús thriller, amelyben az izgalmakat csak a holttestek száma múlja felül. Igazi nyári olvasmány, mindenki ajánljuk, aki a műfaj nagy és jól bejáratott nevei mellett arra is kiváncsi, hogy miket ír az új hullám. E mellett érkezik az Időrabló a tajvani születésű, de régóta Amerikában élő Wesley Chutól: a regény klasszikus témájával és eredeti ötleteivel méltó módon tiszteleg az űroperák előtt. Chu munkásságát régóta kiemelt figyelemmel követjük, nagyon örülünk, hogy most őt is bemutathatjuk nektek.

A horrorok kedvelőinek is hozunk egy újdonságot: a Kirajzás a tavalyi év egyik váratlan független sikere volt, Ezekiel Boone rögtön a figyelem középpontjába került vele. A Kirajzás a horror egyik klasszikus témáját gondolja újra ötletesen – ahogy Peter Benchley a cápákkal, Michael Crichton a dinoszauruszokkal és James Herbert a patkányokkal keltette életre az ember egyik legősibb és legbensőbb félelmét, úgy Boone most a sokak által rettegett pókokkal mesél el egy hátborzongató történetet.

S végezetül: bemutatkozik a Könyvhéten Richard Kadrey, aki A végítélet kis doboza című könyvével sokszor Christopher Moore csípős, egyedi humora előtt tiszteleg. A történet egy nagy lopásról szól, szabadúszó poltergeistekkel, ügyetlen angyalokkal, világvége készülékekkel, búslakodó farkasemberekkel és a nagy játszmába csöppent piti bűnözőkkel. Természetfeletti, vicces történet, mintha Donald Westlake Dortmunder-regényeit tündérporral hintették volna meg. Ez a könyv garantáltan meg fog nevettetni mindenkit.

 

Ami pedig a nyári terveinket illeti: július elején adjuk ki Kim Stanley Robinson új regényét, a New York 2140-et. A kötet a márciusi megjelenése óta hatalmas kritikai sikert aratott; Robinson műveinek jó szokásához hűen olyan kérdéseket feszeget, ami sokszor kinövi a sci-fi kereteit, ugyanakkor világépítésével és elképesztő tudományos víziójával le is nyűgöz mindenkit, aki a jövőről álmodik. E mellett, még szintén júliusban kiadunk egy új Philip K. Dick-regényt, melynek a címe A végső igazság lesz (az őszi terveink közt pedig szerepel a Valis felújított kiadása), augusztusban pedig jön egy újabb horror (S.L. Grey: Az apartman) és egy Maigret-kötet (Georges Simenon: Maigret emlékiratai).

Az őszi megjelenéseinket a következő hetekben véglegesíthetjük, várhatóan júliustól jelentjük majd be őket.

További cikkek

2020: Betekintés

Mindig ezeket az év végi teaser bejegyzéseket a legjobb írni. Elvégre, mikor máskor lehet még ennyi új információt megosztani veletek, mint most? Csapjunk is bele, értékeljük az évet, aztán lássuk mit hoz 2020 első pár hónapja! :)

Tovább
2019: Betekintés

Újabb évet zárunk, ám a pihenés előtt jöjjön némi betekintés 2019-be! Sok könyvön dolgozunk már, így emiatt az első félévünkből elég sok címet le tudunk leplezni most.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem