Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség
Főoldal > Blog > Májusi frissítés

Májusi frissítés

2020-05-08

Sziasztok!

Rég jelentkeztünk. Reméljük, jól vagytok, és sikerült átvészelnetek az elmúlt hónapokat. Fennállásunk és életünk egyik legnehezebb időszakán vagyunk túl: ahogyan nagyon sokan elmondták előttünk, ez a járvány valószínűleg rengeteg mindent megváltoztat.

Biztosan hatással lesz a könyvkiadásra is. Természetesen azt lenne a legjobb megírni most nektek, hogy amint újranyithat Budapest, gőzerővel visszatérnek a könyvek, és minden pont ugyanolyan lesz, mint március előtt volt, de igazából az a helyzet, hogy nem tudjuk. Senki se. Ezért úgy döntöttünk, hogy erre az évre inkább óvatosak maradunk, visszaveszünk a terveinkből, és igyekszünk felmérni, hogy milyen hosszútávú gazdasági hatások várhatóak. Nem azért cselekszünk így, mert bajban lennénk: óriási hálával tartozunk nektek, amiért az elmúlt két hónapban folyamatosan támogattatok minket a webshopon keresztül, nektek köszönhetően folytathatjuk a könyvkiadást! Ugyanakkor óriási felelőtlenség lenne részünkről, ha most meggondolatlanul elkezdenénk nagy mennyiségben kiadni könyveket, amik aztán lehet, hogy folyamatosan falnak mennének, mert kiderül, hogy a vásárlók még nem állnak készen egy ilyen hullámra. Ezt alighanem sokan megtanultuk három évvel ezelőtt, amikor becsődölt az Alexandra, ráadásul most pont a nyári időszak előtt állunk, ami klasszikusan uborkaszezon szokott lenni.

A következő megjelenésekkel készülünk biztosan: május 20-án érkezik Suzanne Collins előzménye Az Éhezők Viadalához, az Énekesmadarak ​és kígyók balladája. Ezt követik júniusban R.F. Kuang Sárkányköztársaság és John Scalzi Az utolsó emperátor című könyvei. Júliusban jön egy új Philip K. Dick-kötet, az Űrlottó, ami egyébként a szerző első megjelent regénye volt, és ennek megfelelően igencsak különleges, ne a megszokott dolgokra számítsatok. Ezután, augusztusban tervezzük kiadni Ray Bradburytől a Marsbéli krónikák teljes, kibővített változatát, amiben több, magyarul eddig nem olvasható fejezet is helyet kap, valamint még szintén ebben a hónapban jelenik meg majd Matt Rufftól a Lovecraft földjén, ezt az HBO sorozatához fogjuk igazítani.

Az idén már elhangzott, korábbi bejelentéseink többsége pedig várhatóan az őszi/karácsonyi időszakban jelenhet meg. Azért nem ígérjük meg még biztosra, mert e sorok írásakor egyelőre nem tudjuk, hogy mi történik pár hónap múlva, lesz-e például a sok elemző által emlegetett második hullám a járványban, és ha igen, annak milyen hatása lehet majd az életünkre. Nem akarunk olyat ígérni nektek, amit nem tudunk betartani. Folyamatosan követjük a híreket, tájékozódunk a piaci szereplőkkel együtt, és bízunk benne, hogy szeptembertől visszatérhetünk a szokásos sebességünkbe.

Az Éhezők Viadala-előzményregény és a két júniusi megjelenésünk már előrendelhető, és folytatódnak a szokásos akciók is a webshopban, most például egy hétig remek sci-fi regényeket szerezhettek be fél áron. Ne feledjétek: minden webshopos vásárlással közvetlenül támogattok minket, az itt beérkező rendelések összege teljes mértékben a miénk.

Legyetek jók, vigyázzatok egymásra!

Velkei Zoltán / Agave Könyvek

További cikkek

2020: Betekintés

Mindig ezeket az év végi teaser bejegyzéseket a legjobb írni. Elvégre, mikor máskor lehet még ennyi új információt megosztani veletek, mint most? Csapjunk is bele, értékeljük az évet, aztán lássuk mit hoz 2020 első pár hónapja! :)

Tovább
2019: Betekintés

Újabb évet zárunk, ám a pihenés előtt jöjjön némi betekintés 2019-be! Sok könyvön dolgozunk már, így emiatt az első félévünkből elég sok címet le tudunk leplezni most.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem