Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség
Főoldal > Blog > Ne hagyd, hogy a fantasztikum valósággá váljon! - ingyen letölthető novella Veres Attilától

Ne hagyd, hogy a fantasztikum valósággá váljon! - ingyen letölthető novella Veres Attilától

2018-11-19

„A hajléktalanok eltűntek. Hosszú ideje kívántuk, hogy bár ne kellene látnunk őket az utcán, ahogy kéregetnek, rongyaikon fetrengenek és vizelnek, bárcsak ne emlékeztetnének minket a beton hidegére. De mikor végül valóban eltűntek, egyeseken nyugtalanság lett úrrá, hiszen a hajléktalanok nem elmentek a városból, de nem is számolta fel a város a hajléktalanságot mint életformát. A hajléktalanokat számolta fel. Ők fűtötték a változás első nagy fázisát. ”

„Történetek, amelyek elolvasása után a világ sokkal furcsább hely lesz.” – szól Veres Attila júniusban megjelent novelláskötete, az Éjféli iskolák fülszövege. Ebben kapott helyet A vérvörös gépezet című elbeszélés is, mely most ingyenesen olvasható, letölthető (Doc, Epub és Mobi formátumban):  https://bit.ly/2AbtHGm

Csakhogy a novella megjelenése óta a valóság lett furcsább. A szerző így ír erről: „Világos, hogy a dolognak nem lesz jó vége; hogy valami visszafordíthatatlanul megváltozott; ennek ellenére úgy hiszem, hogy ez nem egy politizáló novella. Arról a rémálomról szól, amivé az életünk válhat, ha mindig arra hallgatunk, aki a leghangosabban beszél.”

Ha nem szeretnéd, hogy a fantasztikum valósággá váljon, támogasd A Város Mindenkié csoport munkáját! Adományoddal hajléktalan és lakásszegénységben élő tagjaikat támogatod. Részletes leírást a pénzügyi rendszerükről itt olvashatsz: avarosmindenkie.blog.hu

Belföldi utalás: Utcáról Lakásba Egyesület 16200223-10045507 (MagNet Bank) - AVM alszámla

Nemzetközi utalás: HU12 1620 0223 1004 5507 0000 0000 (IBAN) és HBWEHUHB (SWIFT)

Készpénzes adomány: avarosmindenkie@gmail.com

Ha nem tudsz pénzügyi segítséget nyújtani, akkor is támogathatod az utcán élő embertársaidat szolidaritással. Tájékozódj helyzetük okairól és a megoldási lehetőségekről; nyújts közvetlen tárgyi segítséget a környezetedben élőknek (ruhanemű, takaró, étel, stb.), csatlakozz aktív csoporthoz (Heti Betevő, Food Not Bombs Budapest, Budapest Bike Maffia stb.), gyakorolj nyomást önkormányzati és parlamenti képviselődre!

Ne feledd, hogy bárki kerülhet hasonló helyzetbe, és ha most nem kapnak segítséget ezek az emberek, később sem fog senki.

********

Veres Attila író, forgatókönyvíró. 2017 nyarán jelent meg első regénye, az Odakint sötétebb, az Agave Könyvek kiadásában. A kötetet jelölték a legjobb elsőkönyvesnek járó Margó-díjra 2017-ben. 2018 nyarán jelent meg második könyve, az Éjféli iskolák című novelláskötet, amely 15 különös történetet mesél egy kiforgatott világról, és a benne élő kifacsart emberek rettenetes vágyairól, kísértéseiről. Veres Attila további novellái rendszeresen megjelennek a Black Aether magazinban és kísérőkiadványaiban.

További cikkek

2020: Betekintés

Mindig ezeket az év végi teaser bejegyzéseket a legjobb írni. Elvégre, mikor máskor lehet még ennyi új információt megosztani veletek, mint most? Csapjunk is bele, értékeljük az évet, aztán lássuk mit hoz 2020 első pár hónapja! :)

Tovább
2019: Betekintés

Újabb évet zárunk, ám a pihenés előtt jöjjön némi betekintés 2019-be! Sok könyvön dolgozunk már, így emiatt az első félévünkből elég sok címet le tudunk leplezni most.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem