Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség
Főoldal > Blog > Várható könyvheti megjelenéseink

Várható könyvheti megjelenéseink

2014-05-13

Idén június 12-én veszi kezdetét a Könyvhét, amire számos izgalmas könyvvel készülünk. Ezeket mutatjuk be most röviden.

Mielőtt még elkezdődne a Könyvhét, május végén kiadjuk Seth MacFarlane debütáló regényét, hogy mindenki megvehesse, aki kedvet kapott hozzá a film alapján. A Family Guy és a Ted alkotója ezúttal sem hazudtolja meg önmagát, legújabb alkotása azonban a Vadnyugaton játszódik, így a Hogyan rohanj a vesztedbe egy igazi western komédia lesz, amit a világhírű rajzfilmkészítő és rendező rajongóin kívül a könnyedebb műfaj kedvelői is szeretni fognak.

S akkor lássuk a Könyvhetet. A csillagok szerencsés állásának köszönhetően több igazán népszerű szerzőnk is új kiadvánnyal fog jelentkezni e jeles esemény alkalmából. Elsőként mindenképp Laurell K. Hamiltont kell említenünk, akitől a Tigrisvadászat a 20. Anita Blake-kötet lesz. Leírjuk újra: a 20. Ez az, amit soha semelyikünk még csak gondolni sem mert volna a kiadóban, és ennek nem győzünk örülni. Hamilton gyakorlatilag az első nap óta a csapatunkban van, rajongótábora pedig tizenegy év elteltével is egyre nő. Úgyhogy a Tigrisvadászat nekik szól, és van még egy jó hírünk: öt év szünet után Hamilton írt egy új Merry Gentry-regényt (A Shiver Of Light), amit úgy tűnik, hogy még az idén ki tudunk adni.

Ha Hamiltonnal kezdtük az újdonságaink bemutatását, akkor nem tehetjük meg, hogy ne Steven Saylorral folytassuk, aki szintén a kezdetektől fogva velünk van, és a könyvei mindmáig töretlenül népszerűek. Tőle A nílusi rablók címmel a legújabb Gordianus-kötetet hozzuk, ami egyébként a tengerentúlon is csak pár héttel ezelőtt jelent meg, vagyis egy friss és izgalmas könyvről van szó, amit a rajongók imádni fognak: Gordianusnak ugyanis be kell törnie Nagy Sándor sírhelyére, hogy ellopja a világhódító hadvezér arany szarkofágját!

 

Ez a Könyvhét sem telhet el magyar szerző nélkül, így nagy örömmel jelenthetjük be, hogy Baráth Katalin hosszabb szünet után elkészült az új David Veron-regénnyel, aminek a címe: Az arany cimbalom. A könyv nem véletlenül most jelenik meg, ugyanis a történet az I. világháború kezdetekor játszódik, amikor a meggyilkolt trónörököspárt már eltemették, a Monarchia belgrádi nagykövete pedig egyre türelmetlenebbül várja, hogy Szerbia válaszoljon az ultimátumra. Veron egy elveszett társaskocsi után nyomoz, és nem csak az évtizedekkel korábbi, könyörületet nem ismerő betyárvilág rejtélyeiben merül el egyre jobban, de az élete is egyre nagyobb veszélybe kerül. Kati dedikálni fogja majd a regényét a Könyvhéten, így célszerű lesz június első napjaiban visszanézni az oldalra bővebb információért.

Egy ideje szerencsére nincs Könyvhét Neil Gaiman nélkül sem: gyönyörű keménytáblás kiadásban jön a Szerencsére a tej, ami egy fekete-fehér rajzokkal gazdagon illusztrált mese a kortárs fantasy egyik legnagyobb alakjától. Alapvetően a fiatalabb olvasóknak szól a könyv, de szerintünk az idősebb olvasók (jelesül az apák, meg persze az anyák) sem fognak csalódni benne. Egy apáról szól, aki tejért indul el, ám egyszerű feladata teljesítése közben a feje tetejére áll a világ. Gyönyörű lesz a kiadás, már önmagában ezért érdemes lesz beszerezni majd.

S, ha Könyvhét, akkor nem maradhatunk új szerző nélkül sem. Az 1929-es születésű Ira Levin a XX. századi amerikai irodalmi és színházi világ híres alakja, a Rosemary gyermeke című regényét a horror klasszikusai közé sorolják. A kiadóban többen hosszú ideje rajongunk a műveiért, és most érkezett el az alkalom, hogy végre kiadjuk méltán leghíresebb művét: az NBC már sugározza A Rosemary gyermekéből forgatott televíziós sorozatát, és reméljük, hogy a jövőben Levin olyan további klasszkusait is ki tudjuk majd adni, mint a Stepfordi feleségek és A brazíliai fiúk.

 

 

További, már előkészületben lévő köteteink:

Iain M. Banks - Közelkép (július)
John Scalzi - Lock In (augusztus 14., világpremier!)

(A következő nagyobb könyves bejelentésünk június második felében várható. A biztonság kedvéért megint leírjuk, hogy ez és ennyi, amit e pillanatban elárulhatunk 2014-ről, így felesleges kérdezni bármi másról, mert ugyan szeretnénk, de még nem tudunk válaszolni.)

További cikkek

2020: Betekintés

Mindig ezeket az év végi teaser bejegyzéseket a legjobb írni. Elvégre, mikor máskor lehet még ennyi új információt megosztani veletek, mint most? Csapjunk is bele, értékeljük az évet, aztán lássuk mit hoz 2020 első pár hónapja! :)

Tovább
2019: Betekintés

Újabb évet zárunk, ám a pihenés előtt jöjjön némi betekintés 2019-be! Sok könyvön dolgozunk már, így emiatt az első félévünkből elég sok címet le tudunk leplezni most.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem