Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség
Főoldal > Blog > Várható októberi megjelenések

Várható októberi megjelenések

2016-09-19

Nagy erőkkel vágtunk neki a szeptembernek, e sorok írásakor a hónapra bejelentett hét könyvünkből már négy megjelent. Októberben sem fogunk sokat pihenni, hat könyvvel készülünk, ráadásul öt új szerzőt mutatunk be!

A hónapot talán az egyik leginkább várt könyvünkkel nyitjuk: jön az Alvó óriások, 2016 legnépszerűbb sci-fi debütálása. Sylvain Neuvel úgy robbant be a köztudatba idén, mint két évvel ezelőtt Pierce Brown, a regénye hatalmas népszerűségnek örvend, ráadásul lassan elkészül a folytatása, amit jövőre minél előbb ki szeretnénk adni. Az Alvó óriásokat egy külön posztban már bemutattuk részletesen, érdemes mindenkinek elolvasnia, aki még nem látta. A könyvet mindenkinek ajánljuk, aki szereti a rejtélyeket, a megmagyarázhatatlan jelenségeket és az élvezetes katonai és kutatási részeket. Külföldön A marsihoz, illetve a stílusa miatt a Z világháborúhoz szokták hasonlítani, mi ehhez annyit tennénk még hozzá, hogy számunkra nem egyszer az X-akták hangulatát is hozta.

 

Egy héttel később, október 11-én egy új horror szerzőt mutatunk be. Ania Ahlborn munkásságára tavaly figyeltünk fel Frankfurtban: épp Blake Crouch ügynökével találkoztunk, és meséltük neki, hogy a Wayward Pinest követően szeretnénk komolyabban felépíteni a horror szekciónkat, mire annyit mondott, hogy szerinte Ania Ahlborn műveit olvassuk el, mert minden könyve rendkívül népszerű Amerikában. A Vértestvérekkel (Brother) kezdtük, és amint befejeztük, megvettük a jogait. A regény egy sorozatgyilkos családról szól; pokoli utazás az amerikai vidék kietlen zugaiba, ahol velejéig romlott emberek tesznek kimondhatatlan dolgokat. A Vértestvérek nem csak az utóbbi évek egyik legsokkolóbb horrora, de egyben tanúbizonysága annak is, hogy a műfaj nem csak a férfi szerzőké. Ráadásul, mint láthatjátok a borítón, Nick Cutter nagyon szerette, úgyhogy a rajongóknak mindenképp érdemes lesz figyelniük erre is.

Nem sokkal ezután érkezik a felújított kiadása Ray Bradbury kultikus Fahrenheit 451 című történetének, ami mellett természetesen megtalálható lesz az az öt novella is, ami a korábbi kiadásunkba már bekerült. Nem titkolt célunk Philip K. Dick mellett Bradbury legfontosabb műveit is piacon tartani a kornak megfelelő köntösbe öltöztetve. Jövőre ráadásul egy új novelláskötetet is kiadunk tőle, jön majd a sokak által várt The October Country.

 

Október 18-án mutatkozik be nálunk Steven Rowley, egy meglehetősen különleges regénnyel. A Lily és a polip az a kutyás könyv, amit mindenkinek érdemes elolvasnia: arról a különleges valakiről szól, akiben feltétel nélkül bízol. Aki nélkül képtelen lennél élni. Ted Flask, a regény főszereplője számára ez a valaki öregedő társa, Lily, aki történetesen egy rövidszőrű tacskó. Kettejük története felidézi az olvasóban, hogy milyen érzés viharosan szeretni valakit, majd ezek után milyen nehéz elengedni őt, és hogy a szeretteinkért vívott harcok a legnagyobbak az életünkben. Menthetetlenül beleszerettünk ebbe a regénybe tavaly ősszel, s bár tudjuk, hogy kicsit kakukktojás az újdonságaink közt, de szeretnénk, ha megismerkednétek vele. Csodálatos olvasmány, a mágikus realizmus és a szépirodalom nagyszerű találkozása, amit külföldön a megjelenése óta olyan írók dicsérnek, mint Patrick Ness, Sara Gruen, Graeme Simsion és Christina Baker Kline. A Goodreadsen szűk három és fél hónap alatt 5000 értékelést kapott, és sokan az év egyik váratlan szenzációjának tartják.

A hónap második felében egy új urban fantasy sorozatba is belekezdünk: a Flexben egy teljesen eredeti mágiarendszer találkozik egy furcsa droggal, a kettő együtt pedig elképesztő dolgokra képes... vagy akár borzasztó katasztrófára. Ferrett Steinmetz regénye 2015 egyik váratlan, független kiadású sikere volt, és többek közt olyan szerzők beszéltek róla elismeréssel, mint Dan Wells, Robert Jackson Bennett, Ann Leckie és Ken Liu.

 

Október végén pedig még egy nagyágyút bevetünk: 25-én adjuk ki Megan Miranda nyári közönségsikerét, a Minden eltűnt lányt. Erről a krimiről beszél mindenki az utóbbi pár hónapban, Miranda ügynöksége épp a napokban adta tudtunkra, hogy a június végi amerikai megjelenését követően nemsokára érkezik a hatodik(!) utánnyomása a kötetnek, és e mellett a kritikák is elképesztő módon dícsérik, sokak szerint új életet lehel az amerikai krimibe, amire már régóta nagy szükség volt. A regény egy kisvárosban játszódik és két eltűnt lányról szól. Miranda elképesztő ötletesen, a végétől az elejéig visszafelé meséli el a történetet, és ezzel olyan írói bravúrt visz végbe, amilyet rég láttunk. Rendkívül eredeti és ötletes húzásai vannak, bátran ajánljuk Dennis Lehane és Lawrence Block kedvelőinek, de azoknak is, akik megszerették a domestic noirt Gillian Flynn, Paula Hawkins és Fiona Barton művein keresztül. A Minden eltűnt lány az év egyik legjobb krimije, tökéletes karácsonyi ajándék lehet mindenki számára.

A karácsonyi könyveinkre sem kell már sokat várni, egy-két héten belül elkezdjük leleplezni őket a Facebook-oldalunkon.

További cikkek

2020: Betekintés

Mindig ezeket az év végi teaser bejegyzéseket a legjobb írni. Elvégre, mikor máskor lehet még ennyi új információt megosztani veletek, mint most? Csapjunk is bele, értékeljük az évet, aztán lássuk mit hoz 2020 első pár hónapja! :)

Tovább
2019: Betekintés

Újabb évet zárunk, ám a pihenés előtt jöjjön némi betekintés 2019-be! Sok könyvön dolgozunk már, így emiatt az első félévünkből elég sok címet le tudunk leplezni most.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem