Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség
Főoldal > Blog > Várható őszi megjelenéseink

Várható őszi megjelenéseink

2014-08-21

Hamarosan véget ér a nyár, és jönnek a hűvösebb hónapok, amiket talán olvasással a legjobb eltölteni. Sok izgalmas kötettel várjuk már az őszt, ezeket mutatjuk most be röviden.

Szeptember 2-án a végére érünk Jeff VanderMeer Déli Végek-trilógiájának: a Fantomfény elképesztő befejezése lesz az Expedícióval útnak indult sorozatnak. Az X Térség feltárja rejtélyeit, az olvasók választ kapnak a kérdéseikre, a történet méltó lezárással ér véget. VanderMeer az elmúlt fél évben bekerült a sci-fi kortárs nagyságai közé, a könyvei hatalmas eladási és kritikai sikert aratnak világszerte, ráadásul olyan szerzők lelkesednek érte, mint Stephen King, Peter Straub, Lauren Beukes és Warren Ellis. Nem késő még bepótolni a trilógia első két kötetét, mi pedig drukkolunk neki, hogy jövőre jelöljék a komoly SF irodalmi díjakra.

 

Két nappal később újratördelt formában kiadjuk ismét Philip K. Dick egyik mérföldkőnek számító művét, a Palmer Eldritch három stigmáját. Az idén ötven éves regény kiállta az idő próbáját, és egy szédületes disztópiát tár elénk az emberiségről, ami már nem csak a Földön él. Metafizika, drogok, marketing és játékbabák, avagy Dick megint a valóságot szedi apró darabokra.

Szeptember 16-a lesz a következő nap, amit ajánlott pirossal bekarikázni a naptárban: érkezik a Vörös lázadás az idei év egyik nagy felfedezettjétől, Pierce Browntól. A regény főszereplője egy Darrow nevű fiatal bányász, aki a Marson él, és Vörösnek született, a színekről elnevezett kasztokra épülő társadalom legalacsonyabb rétegébe. Fáradtságot nem ismerve kockáztatja az életét a beomló alagutak és lándzsaviperák közt abban a hitben, hogy sorstársaival lakhatóvá teszi a bolygó felszínét a jövő generációi számára. Darrow még sosem látta a szabad égboltot, ám a kötelességét mégis teljesíti, mert reméli, hogy emberfeletti munkájával a saját gyermekeinek is jobb életet teremt. Egy nap azonban megtudja, hogy a Vörösök elől eltitkolják az igazságot, ugyanis a Mars felszíne már alkalmas az emberi életre. Méghozzá nem is akármilyenre. Darrow a kasztjának igazságot követelve csatlakozik a földalatti ellenálláshoz, hogy megdöntse az Aranyak zsarnoki uralmát. A Vörös lázadás Brown első regénye, és már a megjelenése előtti hónapokban sokan felfigyeltek rá, így aztán nem volt meglepő a robbanásszerű sikere, miután a kötet kikerült a könyvesboltok polcaira (a Goodreadsen például közel fél év alatt 10000 olvasói értékelést kapott, és igen pozitív, 4,15-ös értékelése van). A megfilmesítési jogok azonnal elkeltek, és jövő januárban már érkezik is a trilógiának szánt sorozat második kötete (Golden Son), amit mi nem sokkal utána, várhatóan márciusban adunk ki.

Szeptember 25-én jelenik meg John le Carrétól a Tükrök háborúja, egy újabb mestermű a kémregények legnagyobb írójától, ami soha nem jelent még meg magyar nyelven, ám közel ötven éves kora ellenére mindmáig borzasztóan feszes, izgalmas és jó kötet.

Október 7-én jön az új Christopher Moore: a humor koronázatlan királyától ezúttal A Melankólia-öböl buja bestiája című fordulatos és letehetetlen történetet vehetik kezükbe az olvasók, ami megint csak egy kiváló agymenés eszeveszett fejezetekkel és állati szereplőkkel. A hónap közepén jelenik meg Laurell K. Hamilton legújabb Merry Gentry-regénye is, a Borzongató fény. Október 16-án visszatér Lawrence Block: a Sírok között című regényét már tavaly ki akartuk adni, de filmet forgattak belőle Liam Neeson főszereplésével, ezért úgy döntöttünk, hogy bevárjuk. Október 30-a lesz a hazai premier, és a forgalmazó, valamint a szerző szerint - ami mindennél fontosabb - állítólag méltó módon sikerült vászonra vinni ezt az ikonikus regényt és a legendás Matt Scuddert. S végül, de nem utolsósorban: valamikor a hónap második felében folytatjuk China Miéville életművét, és az első regényét, a Patkánykirályt adjuk ki tőle, ami egy remek urban fantasy Londonnal, elektronikus zenével és klubkultúrával. Na meg egy különleges patkánnyal.

 

A novemberi és karácsonyi megjelenéseinkről a leplet várhatóan október elején fedjük fel. Elöljáróban: az már biztos, hogy Kondor Vilmosnak új regénye lesz, bemutatkozik egy új magyar szerző, és lesz még pár meglepetés.

További cikkek

2020: Betekintés

Mindig ezeket az év végi teaser bejegyzéseket a legjobb írni. Elvégre, mikor máskor lehet még ennyi új információt megosztani veletek, mint most? Csapjunk is bele, értékeljük az évet, aztán lássuk mit hoz 2020 első pár hónapja! :)

Tovább
2019: Betekintés

Újabb évet zárunk, ám a pihenés előtt jöjjön némi betekintés 2019-be! Sok könyvön dolgozunk már, így emiatt az első félévünkből elég sok címet le tudunk leplezni most.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem