Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség
Főoldal > Blog > Várható őszi megjelenéseink

Várható őszi megjelenéseink

2016-08-23

A nyári pihenésből visszatérve, újult erővel vetjük magunkat az őszbe, és már szeptemberben sok új könyvünk lesz, ráadásul rengeteg új szerző is bemutatkozik. Ezeket vesszük sorba ebben a bejegyzésben.

 

Rögtön a hónap elején folytatjuk a felújított kiadását Philip K. Dick életművének: szeptember 6-án jelenik meg a Dr. Vérdíj, ami a szerzőnek talán egy kevésbé kultikus műve, de a hatása nem kevésbé jelentős. Egy magával ragadó és elgondolkodtató regény egy atomháború sújtotta világról. Szürreális, csata utáni tájkép a pusztulásról és a reményről. Ahogyan csak Philip K. Dick tudja megfesteni nekünk.

Két nappal később Jordi Llobregat személyében egy spanyol szerző debütál nálunk. Llobregat a történelem és a várostörténet megszállottja, évek óta szoros kapcsolat fűzi Barcelonához, ahol első és eddigi egyetlen regénye, a Vesalius titka játszódik. A könyv a műfaja szerint egy történelmi thriller, a 19. század végén játszódik, amikor egy sorozatgyilkos szedi fiatal áldozatait a városban, és a gyilkosságok módja egy olyan rejtélyes anatómiai kéziratra utal a múltból, ami sokak szerint nem is létezik. Caleb Carr rajongóinak bátran ajánljuk a Vesalius titkát (kis hasonlóság van a művek között), de szerintünk mindenki élvezni fogja, aki szereti az izgalmas nyomozásokat, és nem bánja, ha a helyszín nem mindig Amerika. A kötet egyébként a tavalyi év egyik meglepetéssikere volt Spanyolországban, több mint 50 ezer példányt adtak el belőle, és azóta több mint 15 országban elkeltek a jogai, például Amerikában is (úgy tudjuk, hogy ott jövőre adják ki).

A következő új szerzőnk a német származású, de egy ideje már Amerikában élő Marko Kloos lesz, akiről nem túlzás azt állítani, hogy az egyik legnépszerűbb military sci-fi író ebben az évtizedben. Fiatalon hosszú ideig szolgált katonaként a hazájában, de miután leszerelt és a tengerentúlra költözött, egyre több időt szentelt a könyveknek és az írásnak. 2008-ban elvégezte a Viable Paradise nevű workshopot, ahol többek közt John Scalzi is tanította az írás fortélyairól. A szeptember 13-án érkező, Frontvonalak című első regénye először magánkiadásban jelent meg 2013-ban, és váratlan sikerének köszönhetően a folytatásokra már lecsapott az Amazon imprintje, az SF regényekkel foglalkozó 47North. Scalzi-rajongóknak nagyon ajánljuk, közben pedig dolgozunk már a második köteten is, valamikor jövő tavasszal tervezzük kiadni.

John le Carréval folytatjuk a megjelenéseket: szeptember 15-én jön A titkos zarándok, ami komoly hiánypótlás lesz a rajongóknál: a Smiley-könyvek zárásaként elhíresült novelláskötet eddig még soha nem jelent meg magyarul, szerencsére viszont már nem kell sokat várni rá. John le Carré novelláskötete nem csupán a Körönd, a hidegháború és egy titkosügynöki pálya bravúrosan megrajzolt fináléja, hanem egyúttal egy olyan életé, amelyre a hiábavalóság, a dicstelenség és a kínzó bűntudat árnyéka vetül.

S, ami még a lezárásokat illeti: előkészületben van már Az utolsó nyomozó-trilógia befejező része, Az igazság határán, szeptember második felében várható. A kötetben Ben H. Winters az emberi megszállottság, hit és életösztön erejét és határait boncolgatja, a hazugság legkülönfélébb formáit szembeállítva a regény elszánt főhősének igazságkeresésével. Tervezett megjelenés: szeptember 22. Ráadásul, Winters-rajongók számára van egy további jó hírünk is: jövőre magyarul is érkezik a szerző legújabb regénye, az Underground Airlines, ami csupán pár hete jelent meg Amerikában, de már felverekedte magát a bestseller listákra és sokat beszélnek róla.

 

A hónap végén még egy új szerző bemutatkozik: Julia Heaberlin az utóbbi pár évben nem egy rendkívül jó krimit/thrillert írt, ezekből adjuk mi majd ki szeptember 27-én a legújabb regényét, a Véres margarétákat. A regény főszereplője egy olyan nő, aki 18 évvel ezelőtt majdnem egy sorozatgyilkos áldozata lett, ám végül túlélte az ámokfutást és elkapták a gyilkost, aki napjainkban kivégzésre vár. Ám, az elkövető mindmáig ártatlannak vallja magát, és egy mindenre elszánt ügyvédcsapat kész arra, hogy újra megvizsgálják a bizonyítékokat. A főszereplő hipnózisnak veti alá magát, hátha felszínre kerülnek a múlt borzalmas emlékei. Azt azonban senki sem tudja, hogy a nő fájdalmas titkot rejteget. Heaberlin az első új krimiszerzőnk, akit még továbbiak követnek idén, és reméljük, hogy ti is ugyanannyira szeretni fogjátok ezeket a könyveket, mint mi, hiszen egy ideje már jelzitek felénk, hogy szívesebben olvasnátok többet a műfajból.

Nincs még ezzel vége a szeptembernek, ugyanis 29-én jön még Richard Morgan fantasy trilógiájának a második része is, A holtak szava. Ebben folytatódnak Ringil és barátainak a kalandjai, ezúttal egy megállíthatatlannak tűnő idegen erő ellen.

*****

A további őszi megjelenéseink egy része is ismert már, de ezeknek a könyveknek nagy része még korai előkészületi fázisban van, ezért sokat nem tudunk mondani róluk azon kívül, hogy jönnek. Október elején Sylvain Neuvel sci-fije, az Alvó óriások komoly megjelenés lesz, hiszen az év egyik legjobb debütálásának tartják. Mellette jön Ania Ahlborn egy kiváló horrorral (Vértestvérek), karácsony előtt pedig érkezik Don Winslow új regénye, A kartell, de lesz mellette új Laurell K. Hamilton és Neil Gaiman is.

További cikkek

2020: Betekintés

Mindig ezeket az év végi teaser bejegyzéseket a legjobb írni. Elvégre, mikor máskor lehet még ennyi új információt megosztani veletek, mint most? Csapjunk is bele, értékeljük az évet, aztán lássuk mit hoz 2020 első pár hónapja! :)

Tovább
2019: Betekintés

Újabb évet zárunk, ám a pihenés előtt jöjjön némi betekintés 2019-be! Sok könyvön dolgozunk már, így emiatt az első félévünkből elég sok címet le tudunk leplezni most.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem