Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség
Főoldal > Blog > Várható tavaszi megjelenéseink

Várható tavaszi megjelenéseink

2014-02-28

Több új szerzővel és rengeteg érdekességgel készülünk az új évszakra, a tervezett kötetek közt sci-fi, kémregény, ifjúsági thriller és Z generációs love story is található. Ezeket mutatjuk be most részletesen.

Márciusban két új szerzőt is bemutatunk. Közülük elsőként Rachel Ward debütál a Nem enged a mélység című regényével március 6-án. A brit szerző a Számok-trilógiával vált ismertté, amely több angol és német irodalmi díjat is nyert. A Nem enged a mélység az első könyve Wardnak közel két év szünet után, és ezúttal az ifjúsági pszicho-thriller műfajában kísérletezik. Mi mindenkinek ajánljuk, aki szereti a thrillereket, ugyanis Ward nagyon jó benne.
A könyv már előrendelhető nálunk 35% kedvezménnyel, az adatlapján elolvashatjátok a fülszövegét is.

Ezt követően, március 18-án jelenik meg Kim Stanley Robinson Nebula-díjas űroperája, a 2312. A kötetről rengeteget beszéltünk már korábban, nagyon várjuk. Ez volt az a sci-fi, amiről mind a szakma, mind a rajongók a megjelenésétől kezdve állandóan beszéltek, és jól mutatja a sikerét, hogy a Nebula-díj mellett jelölték még a Hugo-, Arthur C. Clarke- és BSFA-díjakra is.
Már ez a regény is előrendelhető nálunk 35% kedvezménnyel, és az adatlapján mindent megtalálhattok róla.

A márciust John le Carréval zárjuk, akitől kisebb csúszás után végre jön A panamai szabó Falvay Dóra új fordításában. John le Carré 1990-es évekbeli mesterműve − amelyből film is készült Geoffrey Rush és Pierce Brosnan főszereplésével − nemcsak elsőrangú kémregény, hanem maróan pontos szatíra a kémkedés világáról, és arról, ki meddig megy el, hogy magát és környezetét becsapja.Áprilisban sem maradunk sci-fi nélkül, sőt. Április 10-én érkezik a kétszeres Zsoldos Péter-díjas Brandon Hackett (Markovics Botond) új műve, Az időutazás napja, ami egy sodró lendületű, feszes akcióregény. A cselekmény 2021. novemberében kezdődik: amikor az első időgép működésbe lép, kétszázmilliárd időutazó jelenik meg a Földön. Az időutazás napját ünneplik, az első pillanatot, ameddig vissza lehet utazni a jövőből. Az esemény eltörli az ismert világot: megszűnik a pénz, működésképtelenné válnak a kormányok, bárki számára hozzáférhető lesz minden jövőbeli technológia, köztük az időutazás. Tetszőleges jövőbeli évbe utazhatunk, egészen az időfolyam végéig. Ennek azonban hatalmas ára van, ugyanis az idő veszélyes játékszer. A regénynek épp a napokban készül el a végleges borítója, így hamarosan azt is meg fogjuk mutatni nektek a tervezett fülszöveggel együtt.

Két héttel később folytatjuk Philip K. Dick életművét, és kiadjuk A halál útvesztőjét. A kötetnek megtartottuk az eredeti fordítását, de Pék Zoltán szerkesztőként végigment rajta, és minden apró hibát kijavított.

A Delmak–O különös telep egy különös bolygón, ahol furcsa társaság verődik össze, eltérő képzettségű és látásmódú emberek, akik nagyrészt elöljáróik utasítására jöttek ide, bár akad olyan is, aki az ima erejével. Amikor a csoport tagjai megpróbálják kideríteni a telep voltaképpeni célját, mégpedig a felettük keringő műhold segítségével, megoldhatatlan technikai problémába ütköznek. Csapdába esnek: sem elmenni nem tudnak, sem segítséget hívni. Végérvényesen magukra maradnak. Hamarosan bizarr, erőszakos események sora veszi kezdetét. Mintha a bolygó puszta légköre paranoiát és pszichózist okozna, minek következtében a kis közösség tagjaiként egymásra utalt emberek ahelyett, hogy összefognának, egymás ellen fordulnak. És ezúttal még az ima sem segít; úgy tűnik, Isten vagy nincs jelen, vagy el akarja pusztítani teremtményeit. Philip K. Dick 1970-es regénye egyszerre metafizikai thriller és az istenség természetéről való elmélkedés.

S végül, de nem utolsósorban: április 29-én jelenik meg Ben Brooks-tól a Lolito. Az a regény, amire tavaly egy véletlen folytán bukkantunk rá, és nem tudtuk letenni. Annyira nem, hogy mindenképpen ki akartuk adni. A Lolito egy 15 éves fiú szerelmi története. Végtelenül vicces, tabukat döntögető és helyenként kifejezetten felháborító regény a Z generáció kamaszainak legédesebb fantáziájáról.

Amikor Etgar megtudja, hogy első szerelme megcsalja őt, nagy bánatában az interneten lel vigaszra Macy, az unatkozó háziasszony személyében, aki nem mellesleg egy igazi milf. Kettejük kapcsolata eleinte kizárólag virtuális alapokon nyugszik, de aztán kitalálják, hogy találkoznak. Egy hotelszobában. Ez az esemény pedig fenekestül fordítja fel az életüket. Meg még néhány emberét a környezetükben. A Lolito lesz a tavasz egyik legviccesebb és legérdekesebb olvasmánya.További, már előkészületben lévő köteteink:

Jeff VanderMeer - Kontroll (május)
John Scalzi - A B-csapat (május)
Steven Saylor - A nílusi rablók (Könyvhét)
Laurell K. Hamilton - Tigrisvadászat (Könyvhét)

(A következő nagyobb könyves bejelentésünk április végén várható. A biztonság kedvéért megint leírjuk, hogy ez és ennyi, amit e pillanatban elárulhatunk 2014-ről, így felesleges kérdezni bármi másról, mert ugyan szeretnénk, de még nem tudunk válaszolni.)

További cikkek

2020: Betekintés

Mindig ezeket az év végi teaser bejegyzéseket a legjobb írni. Elvégre, mikor máskor lehet még ennyi új információt megosztani veletek, mint most? Csapjunk is bele, értékeljük az évet, aztán lássuk mit hoz 2020 első pár hónapja! :)

Tovább
2019: Betekintés

Újabb évet zárunk, ám a pihenés előtt jöjjön némi betekintés 2019-be! Sok könyvön dolgozunk már, így emiatt az első félévünkből elég sok címet le tudunk leplezni most.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem