Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség
Főoldal > Blog > Várható téli megjelenéseink

Várható téli megjelenéseink

2015-01-16

Amikor elkezdtük tavaly összeállítani a 2015-ös könyveinket, két fontos szempont vezérelt minket igazán: először is minél több és jobb új szerzőt szeretnénk bemutatni. Ez részben azért van, mert sok írónknak az utolsó regényeit adjuk ki, és muszáj pótolni a hiányukkal keletkező helyet, másrészt azonban úgy véljük, rengeteg izgalmas könyv jelent meg a közelmúltban (vagy fog), amiknek a kiadásával nem érdemes sokáig várni, hanem most kell megcsinálnunk őket. Ebből következik a második szempont: egy ideje már látható, hogy próbálunk könyveket a nemzetközi megjelenés időpontjával megegyező napon kiadni, vagy legalábbis nagyon közel hozzá - fontosnak tartjuk, hogy mindent minél előbb a kezetekbe vehessetek, és az a nagy igazság, hogy mi is élvezzük így végezni a munkánkat, benne lenni az állandó körforgásban, és várni, hogy elkezdhessünk dolgozni kedvenc szerzőink még forrónak nevezhető kéziratain.

 

Ilyen könyvekből több lesz idén mint tavaly, és ha tehetjük, akkor jövőre még több. Az elsőre márciusig kell majd várni, akkor adjuk ki Pierce Brown Vörös lázadás című regényének a folytatását, az Arany háborút, ami talán még az elődjénél is jobb. Még több fordulat, még több szereplő és még több izgalmas csata van a kötetben, ami egyébként Amerikában csak a múlt héten jelent meg, de már most kirobbanó sikere van a nemzetközi könyves közösségi oldalakon, és a kritikusok is nagyon szeretik, rég nem látott, igazi, pörgős akció sci-fiként emlegetve. Ezt a hagyományt tervezzük folytatni a többi sci-fi szerzőnkkel is: ha megtehetjük, a kinti megjelenés napján hozzuk majd el nektek John Scalzi és Kim Stanley Robinson új műveit is.

 

Nem kell azonban márciusig várni a jó könyvekre, már januárban és februárban is lesznek megjelenéseink, amikre nagyon büszkék vagyunk. A hónap végén érkezik Blake Crouch Wayward Pines-trilógiájának az első része (amit a második rész februárban, a zárás pedig márciusban követ!), amiben egy különleges ügynök az eltűnt társai felkutatására indul ebbe a rejtélyes kisvárosba, és nagyon különös dolgokra bukkan. Nehéz többet elmondani anélkül, hogy ne lőnénk le pár poént, ezért csak annyit mondunk, hogy aki imádja a vérfagyasztó, de nyomozós thrillereket, a kisvárosi témákat, és szereti ilyen tekintetben Stephen Kinget, vagy Peter Straubot, az meg fogja találni a számítását ezekben a regényekben. Könnyen és gyorsan olvasható, izgalmas történetekről van szó, melyekből televíziós sorozat készült: májustól vetíti a Fox Magyarországon is, az egyik részt ráadásul Antal Nimród rendezte, de megtalálható mellette még M. Night Shyamalan is, a főbb szerepekben pedig nagyon kedvelt színészek lesznek láthatóak, pl. Matt Dillon, Terrence Howard, Toby Jones, Juliette Lewis stb.

 

Februárban egy, az angol nyelvterületre még kevésbé bevezetett, ám a spanyol ajkú országok körében rendkívül ismert és népszerű író debütál nálunk: az argentín Eduardo Sacheri a 2000-es évek eleje óta ír regényeket, az eddigi legfontosabb műve a Szemekbe zárt titkok, ami a 2005-ös megjelenését követően nagy sikert aratott hazájában, majd később Oscar-díjas film is készült belőle. A regény egy nyugdíjas vizsgálóbírósági titkár visszaemlékezését meséli el egy kegyetlen gyilkosságról, ami még évtizedekkel később sem hagyja nyugodni, ezért úgy dönt, hogy könyvet ír az esetről. S, ahogy felelevenednek előtte a tragikus történet részletei – valamint az 1970-es évek Argentínájának piszkos háborúja –, úgy lángol fel reménytelen szerelme egy gyakornok iránt, aki ma már azonban az ország egyik köztiszteletnek örvendő bírója. A kötet izgalmas krimi és dráma egyben, ami leginkább az igazság mibenlétével foglalkozik – és azzal, hogy kinek kell és lehet igazságot szolgáltatni. Régebbi olvasóink előtt nem titok, hogy szeretjük a latin-amerikai országok krimijeit, a Szemekbe zárt titkok pedig egy olyan mű, amit vétek kihagyni. Nemsokára egyébként Hollywood is tervez filmet forgatni a könyvből, úgy tudjuk, hogy Nicole Kidman és Julia Roberts a főszereplők közt van, a rendező pedig Billy Ray lesz.

 

Nem maradnak olvasnivaló nélkül Georges Simenon rajongói sem, még szintén január végén érkezik a Maigret és a beharangozott gyilkosság. Már elő lehet rendelni 35% kedvezménnyel, ahogy a fenti könyveket is. Ezek mellett sok új címen dolgozunk folyamatosan, amiket szintén a közeljövőben tervezünk majd kiadni, valószínűleg a jövő hónapban már be is mutatjuk nektek :).

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem