Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség
Főoldal > Adatvédelmi nyilatkozat

Adatvédelmi nyilatkozat

Rendeléssel kapcsolatos tájékoztatás: https://www.agavekonyvek.hu/oldal/rendelesi-tajekoztato

***

Adatkezelés:

Weboldalon elhelyezett sütik és webjelzők használatából fakadó adatkezelés

Az adatkezelő neve:

Agave Könyvek Kft.

Az adatkezelő székhelye:

1021 Budapest, Budakeszi út 31.

Az adatkezelő képviselője:

Meznerics Gergely

Az adatkezelő elérhetősége:

Elektronikus úton: annamaria.fekete@agavekonyvek.hu

Az adatkezelés célja:

Felhasználói élmény fokozása, az Adatkezelő weboldala használatának megkönnyítése és funkcionális fejlesztése.

Az Adatkezelő a sütiket és webjelzőket annak érdekében helyezi el a honlapon, hogy felismerje azon személyt, aki a honlapot korábban már meglátogatta; feltérképezze a látogató szokásait és érdeklődési körét; a sütik célja továbbá, hogy a honlap biztonságát javítsa.

Az adatkezelés folyamata:

A süti betűkből és számokból álló kis információs-csomag.

Az Adatkezelő webszervere a sütit automatikusan megküldi a felhasználó böngészőjének a honlap első alkalommal történő meglátogatásakor. A felhasználó számítógépe vagy mobil eszköze eltárolja a sütit. A böngésző a honlap következő alkalommal történő meglátogatásakor visszaküldi a sütit az Adatkezelő webszervere részére. Az Adatkezelő webszervere a megküldött adatok alapján azonosítani tudja a sütit küldő számítógépet vagy mobil eszközt és a megküldött sütiket megfelelően össze tudja kapcsolni.

A süti a honlapon történt látogatások között folytatott tevékenységre vonatkozó, alábbi pontban felsorolt információkat, adatokat szolgáltatja az Adatkezelő webszervere részére.

Adatkezelő, illetve harmadik felek honlapon elhelyezett sütijei:

__gfp_64b

A süti a felhasználó által elfogadott egyéb sütiket kezeli. Ennek célja a felhasználói tevékenység több weboldalon keresztül történő nyomonkövetése.

2 év 9 hónap

__sonar

Google Double Click kampány követő kód

1 év

_ceg.s

Crazy Egg szolgáltatás által létrehozott munkamenet azonosítót tartalmazó süti. Felhasználó azonosítására szolgál.

https://www.crazyegg.com/cookies

3 hónap

_ceg.u

Crazy Egg szolgáltatás által létrehozott. Felhasználó követésére szolgál.

https://www.crazyegg.com/cookies

3 hónap

_dc_gtm_UA-76433614-1

A süti a weboldal teljesítményének a Google Analytics szolgáltatások segítségével történő mérése és javítása érdekében lehetővé teszi a weboldalon tett látogatások és forgalomforrások számolását.

https://support.google.com/analytics/answer/2838718

Böngészés bezárásakor

_ga

A süti a Google Universal Analytics-hez kapcsolódik. Az egyes felhasználók megkülönböztetésére szolgál, és statisztikai adatokat generál arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt.

https://support.google.com/analytics/answer/2838718

2 év

_gat

A süti a Google Universal Analytics-hez kapcsolódik. Az egyes felhasználók megkülönböztetésére szolgál, és statisztikai adatokat generál arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt.

https://support.google.com/analytics/answer/2838718

Böngészés bezárásakor

_gid

A süti a Google Universal Analytics-hez kapcsolódik. Az egyes felhasználók megkülönböztetésére szolgál, és statisztikai adatokat generál arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt.

https://support.google.com/analytics/answer/2838718

1 nap

NEWSESSID

Véletlenszerűen generált egyedi karakterlánc, mely a felhasználó azonosítására és követésére szolgál. E süti nélkül a felhasználó nem tud továbbhaladni a hitelesített hozzáférést igénylő aloldalakhoz, nem tud kosárba rakni termékeket, nem tud vásárolni

Böngészés bezárásakor

__atuvc

Ezen cookie-k az AddThis widget működésével kapcsolatosak. Ezt a widgetet gyakran beágyazzák a honlapokba, segítve ezzel a tartalommegosztást a szociális média platformokon. Az AddThis cookie-k statisztikai információkat is biztosítanak arról, hogy a felhasználó hányszor osztott meg egy tartalmat, illetve hogyan használja az oldalba beépített AddThis funkciót. A személyes beazonosításra csak akkor van lehetőség, ha Ön személyesen regisztrált az AddThis szolgáltatást és hozzájárulását adta ehhez. www.addthis.com/privacy/opt-out

13 hónap

__atuvs

Ezen cookie-k az AddThis widget működésével kapcsolatosak. Ezt a widgetet gyakran beágyazzák a honlapokba, segítve ezzel a tartalommegosztást a szociális média platformokon. Az AddThis cookie-k statisztikai információkat is biztosítanak arról, hogy a felhasználó hányszor osztott meg egy tartalmat, illetve hogyan használja az oldalba beépített AddThis funkciót. A személyes beazonosításra csak akkor van lehetőség, ha Ön személyesen regisztrált az AddThis szolgáltatást és hozzájárulását adta ehhez.

www.addthis.com/privacy/opt-out

20 perc

_goa3

A cookie-knak köszönhetően az Adverticum AdServer szolgáltatás minősége jelentősen javítható, melyből nem csak a hirdetők profitálnak, hanem a felhasználók is. A tárolók használatával az érdeklődésükhöz jobban igazodó, kevésbé tolakodó, releváns reklámok jelennek meg számukra.

10 év

_goa3session A

A cookie-knak köszönhetően az Adverticum AdServer szolgáltatás minősége jelentősen javítható, melyből nem csak a hirdetők profitálnak, hanem a felhasználók is. A tárolók használatával az érdeklődésükhöz jobban igazodó, kevésbé tolakodó, releváns reklámok jelennek meg számukra.

2 nap

preferredListStyle

A könyv lista oldalaknak a látogató által preferált megjelenítési módja. Értéke lehet ‘list’ vagy ‘grid’.

100 nap

1P_JAR

Google.com és Gstatic.com által létrehozott. Webhelystatisztikák összegyűjtésére és a konverziós arány követésére használják.

30 nap

CONSENT

Az EU általi szabályozás végett szükséges felhívni a user figyelmét az oldalon történő cookie használatra, ez tartalmazza azt, hogy a user ezt elfogadta–e. (Ha igen, akkor nem jelenik meg újra).

20 év

NID

Google.com és Gstatic.com által létrehozott. Ezek a cookie-k lehetővé teszik, hogy webhelyeink megjegyezzék a webhely működési vagy megjelenítési módját, például az Ön által beállított nyelvet vagy az Ön tartózkodási régióját módosító információkat.

A régió megjegyzése révén például a webhely helyi időjárásjelentést vagy közlekedési híreket tud szolgáltatni. E cookie-k segítségével a szöveg méretét, a betűtípust, valamint a weboldalak egyéb részeit is személyre lehet szabni.

6 hónap

affilate

Partner weboldalakról való átkattintás tárolása.

2 nap

A kezelt adatok köre:

A felhasználó (érintett) sütit küldő számítógépének informatikai úton értelmezhető adatai, illetve a fenti tartalom.

Az érintettek köre:

Az adatkezelő honlapját látogató felhasználók.

Az adatkezelés jogalapja:

GDPR 6. cikk (1) bek. f) pont: az adatkezelés az adatkezelő vagy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha ezen érdekekkel szemben elsőbbséget élveznek az érintett olyan érdekei vagy alapvető jogai és szabadságai, amelyek személyes adatok védelmét teszik szükségessé, különösen, ha az érintett gyermek.

Adatkezelő jogos érdekei:

Adatkezelőnek jogos érdeke fűződik ahhoz, hogy az általa üzemeltetett weboldal használata felhasználóbarát módon valósuljon meg, azaz az érintetteknek oly módon legyen lehetősége használni a weboldalt, hogy a fölött a számukra kedvező, a használatot támogató, azt egyszerűbbé tevő műszaki megoldások érvényesüljenek.

Emellett Adatkezelőnek jogos érdeke fűződik a honlap biztonságossá tételéhez.

Az adatkezelés időtartama:

A jelen tájékoztatót „Adatkezelő, illetve harmadik felek honlapon elhelyezett sütijei” nevű pontja alatt került rögzítésre, hogy adott süti milyen időtartamig kezel személyes adatokat.

Az érintett jogai:

Jelen szakasz alatt a tájékoztató rögzíti az érintetteket általánosan megillető adatvédelmi jogokat, illetve amennyiben azok relevánsak a tárgyi adatkezelésre nézve, úgy ki is fejti azokat, valamint rendezi, hogy miképp érvényesíthetők az adatkezelés során.

-       Hozzáféréshez való jog: az érintettnek joga van arra, hogy visszajelzést kapjon Adatkezelőtől arra vonatkozóan, hogy Adatkezelő kezeli-e a személyes adatait. Adatkezelő a kezelt személyes adatai másolatát a rendelkezésére bocsátja.

-       Helyesbítéshez való jog: az érintett jogosult Adatkezelőtől kérni, hogy indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a pontatlan személyes adatait vagy egészítse ki a hiányos személyes adatait.

-       Törléshez való jog: Adatkezelő az érintett kérésére indokolatlan késedelem nélkül törli a személyes adataidat. Egyéb esetekben Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törli a személyes adatait, ha (i) Adatkezelőnek nincs szüksége a személyes adatokra abból a célból, amely célból gyűjtötte vagy kezelte, (ii) az érintett a hozzájárulását visszavonta (hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén) és az adatkezelésnek nincs más jogalapja, (iii) az érintett tiltakozik a GDPR 6. cikk (1) bek. e) vagy f) pontján alapuló, jogszerű adatkezelés ellen a saját helyzetével kapcsolatos okból és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, vagy a közvetlen üzletszerzés céljából történő adatkezelés ellen tiltakozik, (iv) az érintett személyes adatait az Adatkezelő jogellenesen kezeli, (v) Adatkezelő jogi kötelezettsége teljesítéséhez köteles a személyes adatokat törölni vagy (vi) a személyes adatok gyűjtésére a közvetlenül gyermekeknek kínált információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan kerül sor.

Adatkezelő a személyes adatokat nem törli, ha az adatkezelés a (i) a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából, (ii) a személyes adatok kezelését előíró, Adatkezelőre alkalmazandó jogi kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az Adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából, (iii) a népegészségügy területét érintő közérdek alapján, (iv) közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból (amennyiben a törléshez való jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést), illetőleg (v) jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez szükséges.

Ha Adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatokat és azt törölni köteles, akkor megtesz minden tőle elvárhatót annak érdekében, hogy tájékoztassa a személyes adatot kezelőket, hogy kérelmezte tőlük az adott személyes adatokra mutató linkek vagy a személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

Adatkezelés korlátozásához való jog: az érintett kérheti az Adatkezelőt, hogy korlátozza az adatkezelést, ha (i) vitatja a személyes adatok pontosságát, (ii) az adatkezelés jogellenes, az érintett a személyes adatok törlését ellenzi, (iii) Adatkezelőnek a személyes adatokra adatkezelés céljából nincs szüksége, azonban jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez a személyes adatok korlátozását igényli vagy (iv) tiltakozik az adatkezelés ellen a saját helyzetével kapcsolatos okból. Az adatkezelés korlátozása esetén Adatkezelő a személyes adatok tárolása kivételével csak az hozzájárulásával vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez vagy más személy jogainak védelme érdekében vagy az Európai Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből kezelheti. Adatkezelő az adatkezelés korlátozásának feloldásáról tájékoztatja az érintettet a feloldást megelőzően.

-       Adathordozhatósághoz való jog: az érintett kérheti, hogy az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formában megkapja, ha a személyes adatok kezelés hozzájáruláson alapul és az adatkezelés automatizált módon történik. Adatkezelő tájékoztatja az érintettet arról, hogy a személyes adatai kezelése automatizált módon történik, így az adathordozhatósághoz való jogával élhet Adatkezelőnél.

Az érintetti jogok érvényesítésére Adatkezelő fent megjelölt elérhetősége (székhelye, e-mail címe) szolgál; erre a címre kell elküldeni (elektronikus vagy postai úton) az érintetti kérelmet tartalmazó megkeresést. Adatkezelő a kérelem megküldését követően 30 napon belül kivizsgálja az érintett igényeit, és visszajelez az érintettnek, illetőleg intézkedik a kérelemmel kapcsolatosan. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról Adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet.

Amennyiben a látogató a süti vagy webjelző számítógépén vagy mobil eszközén történő elhelyezését meg kívánja tiltani, akkor ezt a böngészője „beállítások” menüpontja alatt teheti meg. Ha a látogató a sütik és webjelzők használatát megtiltja, akkor lehetséges, hogy a honlap egyes funkcióit nem tudja használni.

A következő linkre kattintással tudhat meg bővebb információt arról, hogy a Google Chrome böngészőben hogyan törölheti, tilthatja le vagy engedélyezheti a sütiket: https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=hu

A következő linkre kattintással tudhat meg bővebb információt arról, hogy a Firefox böngészőben hogyan törölheti a sütiket: https://support.mozilla.org/en-US/kb/clear-cookies-and-site-data-firefox

A következő linkre kattintással tudhat meg bővebb információt arról, hogy a Microsoft Explorer böngészőben hogyan törölheti, tilthatja le vagy engedélyezheti a sütiket: https://support.microsoft.com/hu-hu/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

A következő linken töltheti azt a kiegészítő alkalmazást, amely megakadályozza, hogy a Google Inc. sütik és webjelzők segítéségével adatokat gyűjtsön: https://support.google.com/analytics/answer/181881?hl=hu

Biztonsági intézkedések általános leírása:

Az Adatkezelő olyan sütit/webjelzőt helyez el, amely a böngésző bezárásakor automatikusan törlődik (ún. munkamenet süti), illetve olyan sütit/webjelzőt is elhelyez a honlapon, amely a böngésző bezárását követően is gyűjt adatokat.

Adattovábbítás címzettje:

A sütik alkalmazása útján adattovábbítás címzettjének minősül a Google Inc, mely harmadik országban lévő címzettnek tekinthető.

Profilalkotás:

Adatkezelő profilalkotást valósíthat meg a sütik alkalmazásával létrejövő profil létrehozása útján

Jogorvoslat:

Az érintett panasszal élhet az Adatkezelőnél az adatkezelési tevékenységgel kapcsolatban. Ilyen panaszát az érintett az Adatkezelő fent megjelölt elérhetőségén keresztül juttathatja el Adatkezelő számára.

Az érintett a személyes adataihoz fűződő jogának megsértése esetén a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat:

Székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11

Postacím: 1363 Budapest, Pf. 9.

Telefonszám: +36 (1) 391-1400

Központi elektronikus levélcím: ugyfelszolgalat@naih.hu


A fentieken túlmenően az érintett keresettel fordulhat az adatkezelő székhelye szerint illetékes bírósághoz (törvényszékhez). A bíróságok felsorolását és elérhetőségét az alábbi linken keresztül tekintheti meg: http://birosag.hu

 

***

 

Önéletrajzok kezelésére vonatkozó adatkezelési tájékoztató

Az Agave Könyvek Kiadó Kft. (székhely: 1021 Budapest, Budakeszi út 31.; cégjegyzékszám: 01-09-713949; adószám: 12999433-2-41; „Agave Könyvek Kft.”) a jelen adatkezelési tájékoztatóban foglalt rendelkezések szerint kezeli az Ön önéletrajzát, amelyet az Agave Könyvek Kft. részére e-mail útján küldött meg, vagy postai úton az Agave Könyvek Kft. részére a 1021 Budapest, Budakeszi út 31. címre küldött levélben juttatott el, vagy személyesen adott át az Agave Könyvek Kft. részére.

  1. Az adatkezelő és az adatkezelésre jogosult személyek, adatvédelmi tisztviselő

Az önéletrajza elküldése során megadott személyes adatok kezelésére az Agave Könyvek Kft. (székhely: 1021 Budapest, Budakeszi út 31.; cégjegyzékszám: 01-09-713949) jogosult.

Az Agave Könyvek Kft.-nél az Ön önéletrajzában megadott személyes adatokhoz a következő pozíciót betöltő személyek jogosultak hozzáférni: a társaság ügyvezetője és az új munkavállalók felvételével foglalkozó munkatársak.

Az Agave Könyvek Kft. adatvédelmi tisztviselőt nem nevezett ki, tekintettel arra, hogy nem folytat olyan tevékenységet, amely miatt szükséges lenne az adatvédelmi tisztviselő kinevezése.

  1. Az adatkezelés célja és jogalapja

Az Agave Könyvek Kft. az önéletrajza megküldése során megadott személyes adatokat meghirdetett pozíció betöltése és a pozícióra megfelelő új munkavállaló kiválasztása céljából kezeli.

Az adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása, amelyet az önéletrajza elektronikus vagy postai úton történő megküldésével vagy személyes átadásával ad meg. Az önéletrajzában szereplő személyes adatok megadása nem jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen alapul, nem előfeltétele szerződés megkötésének, Ön nem köteles ezen adatokat megadni.

Az adatkezelésre vonatkozó tájékoztató az álláshirdetés online felületén elérhető linken keresztül érhető el, papíralapú tájékoztató pedig az Agave Könyvek Kft. honlapján az álláshirdetésben megjelölt cím alatt érhető el.

Az önéletrajza személyes átadása esetén – mielőtt az önéletrajzát átadja az Agave Könyvek Kft. részére – kérheti, hogy az Agave Könyvek Kft. papíralapon bocsássa az Ön rendelkezésére az önéletrajza kezelésére vonatkozó adatkezelési tájékoztatót.

  1. Személyes adatok címzettjei

Az önéletrajz megküldése során megadott személyes adatokat az Agave Könyvek Kft. számítógépes rendszerét karban tartó szolgáltató: a XINEON-IT Műszaki Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1021 Budapest, Budakeszi út 31.; cégjegyzékszám: 01-09-939944); és képviseletében vagy megbízásából eljáró, illetőleg alkalmazásában álló személyek ismerhetik meg.

Az önéletrajzok kezelése során megadott személyes adatokat az Agave Könyvek Kft. további személy részére nem adja át vagy továbbítja.

  1. Az adatkezelés időtartama

Az Agave Könyvek Kft. az Ön által az önéletrajza megküldésével megadott személyes adatokat önéletrajza megküldésétől kezdődően kezeli.

Az Agave Könyvek Kft. az Ön önéletrajzát addig kezeli, amíg nem dönt arról, hogy Önt az adott pozícióra felveszi-e, azaz legkésőbb az adott pozícióra felvett személy próbaidejének leteltéig.

Az Agave Könyvek Kft.  az Ön által megküldött önéletrajzot, illetve az abban szereplő személyes adatokat erre irányuló kérés esetén 3 munkanapon belül törli. Az önéletrajzban szereplő személyes adatok törlésére vonatkozó kérelmet elektronikus úton az annamaria.fekete@agavekonyvek.hu e-mail címre küldött e-mailben vagy postai úton az Agave Könyvek Kft. részére a 1021 Budapest, Budakeszi út 31. címre küldött levélben kérheti.

  1. Az adatkezelési tájékoztató módosítása
    • Az Agave Könyvek Kft. a jelen adatkezelési tájékoztatót bármikor módosíthatja. A módosított adatkezelési tájékoztatót akkor kell alkalmazni, amikor azt az Agave Könyvek Kft. a honlapján nyilvánosságra hozza.
    • Az Agave Könyvek Kft. Önt az adatkezelési tájékoztató módosításáról az önéletrajza megküldése során megadott e-mail címén, illetve postai úton történő önéletrajz megküldése esetén – amennyiben nem ad meg e-mail címet –, akkor a postai címén értesíti.
    • Ha Ön a módosított adatkezelési tájékoztató tartalmával nem ért egyet, akkor ezt elektronikus úton az annamaria.fekete@agavekonyvek.hu e-mail címre küldött e-mailben vagy postai úton az Agave Könyvek Kft. részére a 1021 Budapest, Budakeszi út 31. címre küldött levélben teheti meg. Az Agave Könyvek Kft. az Ön által megküldött önéletrajzot, illetve az abban szereplő személyes adatokat erre irányuló kérés esetén 3 munkanapon belül törli.
  2. Az Ön adatkezeléssel kapcsolatos jogai
    • Hozzáféréshez való jog

Önnek joga van arra, hogy visszajelzést kapjon az Agave Könyvek Kft.-től arra vonatkozóan, hogy az Agave Könyvek Kft. kezeli-e az Ön személyes adatait.

Ha az Agave Könyvek Kft. kezeli az Ön személyes adatait, akkor Ön jogosult a következő információkhoz hozzáférni: (i) az adatkezelés célja; (ii) az érintett személyes adatok kategóriái; (iii) a kezelt személyes adatok címzettjei vagy jövőbeli címzettjei; (iv) a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama vagy az időtartam meghatározásának szempontjai; (v) az Ön személyes adatok helyesbítéséhez, törléséhez vagy kezelésének korlátozásához való joga, valamint az Ön személyes adatok kezelése elleni tiltakozáshoz való joga; (vi) a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; (vii) a személyes adatok forrására vonatkozó információ, ha a személyes adatokat nem közvetlenül Öntől gyűjtötték; illetve (viii) az automatizált döntéshozatal ténye, legalább az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy a személyes adatok kezelése milyen jelentőséggel bír és Önre nézve milyen várható következményekkel jár.

Az Agave Könyvek Kft. a kezelt személyes adatai másolatát az Ön rendelkezésére bocsátja.

  • Helyesbítéshez való jog

Ön jogosult az Agave Könyvek Kft.-től kérni, hogy indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse az Ön pontatlan személyes adatait vagy egészítse ki az Ön hiányos személyes adatait.

  • Törléshez való jog

Az Agave Könyvek Kft. az Ön kérésére indokolatlan késedelem nélkül törli az Ön személyes adatait.

Az Agave Könyvek Kft. indokolatlan késedelem nélkül törli az Ön személyes adatait, ha (i) az Agave Könyvek Kft.-nek nincs szüksége a személyes adatokra abból a célból, amely célból gyűjtötte vagy kezelte, (ii) Ön a hozzájárulását visszavonta és az adatkezelésnek nincs más jogalapja, (iii) az Agave Könyvek Kft. személyes adatait jogellenesen kezelte, (iv) az Agave Könyvek Kft. jogi kötelezettsége teljesítéséhez köteles a személyes adatokat törölni.

Ha az Agave Könyvek Kft. nyilvánosságra hozta a személyes adatokat és azt törölni köteles, akkor megtesz minden tőle elvárhatót annak érdekében, hogy tájékoztassa a személyes adatot kezelőket, hogy Ön kérelmezte tőlük az adott személyes adatokra mutató linkek vagy a személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

Az Agave Könyvek Kft. a személyes adatokat nem törli, ha az adatkezelés (i) a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából, (ii) a személyes adatok kezelését előíró, az Agave Könyvek Kft.-re alkalmazandó jogi kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az Agave Könyvek Kft.-re ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából, (iii) a népegészségügy területét érintő közérdek alapján, (iv) közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból (amennyiben a törléshez való jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést), illetőleg (v) jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez szükséges.

  • Adatkezelés korlátozásához való jog

Ön kérheti az Agave Könyvek Kft.-t, hogy korlátozza az adatkezelést. Az adatkezelés korlátozása esetén az Agave Könyvek Kft. a személyes adatok tárolása kivételével csak az Ön hozzájárulásával vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez vagy más személy jogainak védelme érdekében vagy az Európai Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből kezelheti.

Ön a személyes adatok kezelésének korlátozását kérheti, ha (i) Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, (ii) az adatkezelés jogellenes, Ön a személyes adatok törlését ellenzi, (iii) az Agave Könyvek Kft.-nek a személyes adatokra adatkezelés céljából nincs szüksége, azonban Ön jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez a személyes adatok korlátozását igényli.

Az Agave Könyvek Kft. az adatkezelés korlátozásának feloldásáról tájékoztatja Önt a feloldást megelőzően.

  1. Jogsértés esetén tehető lépések
    • Ha úgy gondolja, hogy az Agave Könyvek Kft. megsértette a jogait a személyes adatok kezelése során, akkor lépjen velünk kapcsolatba a következő e-mail címen: annamaria.fekete@agavekonyvek.hu.
    • A személyes adataira vonatkozó jogainak megsértése esetén panaszt nyújthat be a hatósághoz az alábbi elérhetőségen:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Levelezési cím: 1363 Budapest, Pf. 9.
Cím: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.
Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410
E-mail cím: ugyfelszolgalat@naih.hu.

  • Személyes adatait kezelése során történő jogsértés esetén bírósághoz is fordulhat.

Hatályos 2020. október 7-től

***

Önéletrajzok kezelésére vonatkozó adatkezelési tájékoztató - NEM ÁLLÁSHIRDETÉS ESETÉN

Az Agave Könyvek Kiadó Kft. (székhely: 1021 Budapest, Budakeszi út 31.; cégjegyzékszám: 01-09-713949; adószám: 12999433-2-41; „Agave Könyvek Kft.”) a jelen adatkezelési tájékoztatóban foglalt rendelkezések szerint kezeli az Ön önéletrajzát, amelyet Ön a zoli@agavekonyvek.hu; a tamas.meszaros@agavekonyvek.hu; az annamaria.fekete@agavekonyvek.hu e-mail címek valamelyikére ldött meg, vagy postai úton az Agave Könyvek Kft. részére a 1021 Budapest, Budakeszi út 31. címre küldött levélben juttatott el, vagy személyesen adott át az Agave Könyvek Kft. részére, anélkül, hogy nyilvánosságra hozott álláshirdetésre jelentkezne.

  1. Az adatkezelő és az adatkezelésre jogosult személyek, adatvédelmi tisztviselő

Az önéletrajza elküldése során megadott személyes adatok kezelésére az Agave Könyvek Kft. (székhely: 1021 Budapest, Budakeszi út 31.; cégjegyzékszám: 01-09-713949; adószám: 12999433-2-41) jogosult. Az Agave Könyvek Kft.-nél az Ön önéletrajzában megadott személyes adatokhoz a következő pozíciót betöltő személyek jogosultak hozzáférni: a társaság ügyvezetője és az új munkavállalók felvételével foglalkozó munkatársak.

Az Agave Könyvek Kft. adatvédelmi tisztviselőt nem nevezett ki, tekintettel arra, hogy nem folytat olyan tevékenységet, amely miatt szükséges lenne az adatvédelmi tisztviselő kinevezése.

  1. Az adatkezelés célja és jogalapja

A Agave Könyvek Kft az önéletrajza megküldése során megadott személyes adatokat új munkavállaló kiválasztása céljából kezeli.

Az adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása, amelyet Ön az önéletrajza elektronikus vagy postai úton történő megküldésével vagy személyes átadásával ad meg. Az önéletrajzában szereplő személyes adatok megadása nem jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen alapul, nem előfeltétele szerződés megkötésének, Ön nem köteles ezen adatokat megadni.

Az adatkezelésre vonatkozó tájékoztató az Agave Könyvek Kft. honlapján „Adatvédelem” pont alatt érhető el.

Az önéletrajza személyes átadása esetén – mielőtt az önéletrajzát átadja az Agave Könyvek Kft. részére – kérheti, hogy az Agave Könyvek Kft. papíralapon bocsássa az Ön rendelkezésére az önéletrajza kezelésére vonatkozó adatkezelési tájékoztatót.

  1. Személyes adatok címzettjei

Az önéletrajz megküldése során megadott személyes adatokat az Agave Könyvek Kft. számítógépes rendszerét karban tartó szolgáltató: a XINEON-IT Műszaki Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1138 Budapest, Népfürdő u. 37. 3. em. 9.; cégjegyzékszám: 01-09-939944); és képviseletében vagy megbízásából eljáró, illetőleg alkalmazásában álló személyek ismerhetik meg.

Az önéletrajzok kezelése során megadott személyes adatokat az Agave Könyvek Kft. további személy részére nem adja át vagy továbbítja.

  1. Az adatkezelés időtartama

Az Agave Könyvek Kft. az Ön által az önéletrajza megküldésével megadott személyes adatokat önéletrajza megküldésétől kezdődően kezeli.

Az Agave Könyvek Kft. az Ön önéletrajzát az önéletrajza megküldésétől számított legfeljebb két (2) évig őrzi, tekintettel arra, hogy az önéletrajza megküldésének időpontjában nem biztos, hogy az Agave Könyvek Kft. olyan pozícióra keres munkavállalót, amely pozíciót Ön be kívánja tölteni, vagy amely pozícióra az önéletrajza alapján képesítéssel rendelkezik.

Az Agave Könyvek Kft. az Ön által megküldött önéletrajzot, illetve az abban szereplő személyes adatokat erre irányuló kérés esetén 3 munkanapon belül törli. Az önéletrajzban szereplő személyes adatok törlésére vonatkozó kérelmet elektronikus úton az annamaria.fekete@agavekonyvek.hu e-mail címre küldött e-mailben vagy postai úton az Agave Könyvek Kft. részére a 1021 Budapest, Budakeszi út 31. címre küldött levélben kérheti.

  1. Az adatkezelési tájékoztató módosítása
    • Az Agave Könyvek Kft. a jelen adatkezelési tájékoztatót bármikor módosíthatja. A módosított adatkezelési tájékoztatót akkor kell alkalmazni, amikor azt az Agave Könyvek Kft. a honlapján nyilvánosságra hozza.
    • Az Agave Könyvek Kft. Önt az adatkezelési tájékoztató módosításáról az önéletrajza megküldése során megadott e-mail címén, illetve postai úton történő önéletrajz megküldése esetén – amennyiben nem ad meg e-mail címet –, akkor a postai címén értesíti.
    • Ha Ön a módosított adatkezelési tájékoztató tartalmával nem ért egyet, akkor ezt elektronikus úton az annamaria.fekete@agavekonyvek.hu e-mail címre küldött e-mailben vagy postai úton az Agave Könyvek Kft. részére a 1021 Budapest, Budakeszi út 31. címre küldött levélben teheti meg. Az Agave Könyvek Kft. az Ön által megküldött önéletrajzot, illetve az abban szereplő személyes adatokat erre irányuló kérés esetén 3 munkanapon belül törli.
  2. Az Ön adatkezeléssel kapcsolatos jogai
    • Hozzáféréshez való jog

Önnek joga van arra, hogy visszajelzést kapjon az Agave Könyvek Kft.-től arra vonatkozóan, hogy az Agave Könyvek Kft. kezeli-e az Ön személyes adatait.

Ha az Agave Könyvek Kft. kezeli az Ön személyes adatait, akkor Ön jogosult a következő információkhoz hozzáférni: (i) az adatkezelés célja; (ii) az érintett személyes adatok kategóriái; (iii) a kezelt személyes adatok címzettjei vagy jövőbeli címzettjei; (iv) a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama vagy az időtartam meghatározásának szempontjai; (v) az Ön személyes adatok helyesbítéséhez, törléséhez vagy kezelésének korlátozásához való joga, valamint az Ön személyes adatok kezelése elleni tiltakozáshoz való joga; (vi) a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; (vii) a személyes adatok forrására vonatkozó információ, ha a személyes adatokat nem közvetlenül Öntől gyűjtötték; illetve (viii) az automatizált döntéshozatal ténye, legalább az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy a személyes adatok kezelése milyen jelentőséggel bír és Önre nézve milyen várható következményekkel jár.

Az Agave Könyvek Kft. a kezelt személyes adatai másolatát az Ön rendelkezésére bocsátja.

  • Helyesbítéshez való jog

Ön jogosult az Agave Könyvek Kft.-től kérni, hogy indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse az Ön pontatlan személyes adatait vagy egészítse ki az Ön hiányos személyes adatait.

  • Törléshez való jog

Az Agave Könyvek Kft. az Ön kérésére indokolatlan késedelem nélkül törli az Ön személyes adatait.

Az Agave Könyvek Kft. indokolatlan késedelem nélkül törli az Ön személyes adatait, ha (i) az Agave Könyvek Kft.-nek nincs szüksége a személyes adatokra abból a célból, amely célból gyűjtötte vagy kezelte, (ii) Ön a hozzájárulását visszavonta és az adatkezelésnek nincs más jogalapja, (iii) az Agave Könyvek Kft. személyes adatait jogellenesen kezelte, (iv) az Agave Könyvek Kft. jogi kötelezettsége teljesítéséhez köteles a személyes adatokat törölni.

Ha az Agave Könyvek Kft. nyilvánosságra hozta a személyes adatokat és azt törölni köteles, akkor megtesz minden tőle elvárhatót annak érdekében, hogy tájékoztassa a személyes adatot kezelőket, hogy Ön kérelmezte tőlük az adott személyes adatokra mutató linkek vagy a személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

Az Agave Könyvek Kft. a személyes adatokat nem törli, ha az adatkezelés a (i) a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából, (ii) a személyes adatok kezelését előíró, az Agave Könyvek Kft.-re alkalmazandó jogi kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az Agave Könyvek Kft.-re ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából, (iii) a népegészségügy területét érintő közérdek alapján, (iv) közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból (amennyiben a törléshez való jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést), illetőleg (v) jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez szükséges.

  • Adatkezelés korlátozásához való jog

Ön kérheti az Agave Könyvek Kft.-t, hogy korlátozza az adatkezelést. Az adatkezelés korlátozása esetén az Agave Könyvek Kft. a személyes adatok tárolása kivételével csak az Ön hozzájárulásával vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez vagy más személy jogainak védelme érdekében vagy az Európai Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből kezelheti.

Ön a személyes adatok kezelésének korlátozását kérheti, ha (i) Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, (ii) az adatkezelés jogellenes, Ön a személyes adatok törlését ellenzi, (iii) az Agave Könyvek Kft.-nek a személyes adatokra adatkezelés céljából nincs szüksége, azonban Ön jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez a személyes adatok korlátozását igényli.

Az Agave Könyvek Kft. az adatkezelés korlátozásának feloldásáról tájékoztatja Önt a feloldást megelőzően.

  1. Jogsértés esetén tehető lépések
    • Ha úgy gondolja, hogy az Agave Könyvek Kft. megsértette a jogait a személyes adatok kezelése során, akkor lépjen velünk kapcsolatba a következő e-mail címen: annamaria.fekete@agavekonyvek.hu.
    • A személyes adataira vonatkozó jogainak megsértése esetén panaszt nyújthat be a hatósághoz az alábbi elérhetőségen:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Levelezési cím: 1363 Budapest, Pf. 9.
Cím: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.
Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410
E-mail cím: ugyfelszolgalat@naih.hu.

  • Személyes adatait kezelése során történő jogsértés esetén bírósághoz is fordulhat.

Hatályos 2020. október 7-től hatályos

***

Regisztráció során megadott személyes adatokra vonatkozó adatkezelési tájékoztató

Az Agave Könyvek Kiadó Kft. (székhely: 1021 Budapest, Budakeszi út 31. fszt. 3.; cégjegyzékszám: 01-09-713949; „Agave Könyvek Kft.”) 2018. május 25. napjától kezdődően a jelen adatkezelési tájékoztatóban foglalt rendelkezések szerint kezeli az Ön személyes adatait, azaz az Ön nevét, e-mail címét és jelszavát, amelyeket Ön a http://www.agavekonyvek.hu honlapon történő regisztráció során adott meg.

  1. Az adatkezelő és az adatkezelésre jogosult személyek, adatvédelmi tisztviselő

A regisztráció során megadott név, e-mail cím és jelszó kezelésére a Agave Könyvek Kft. (székhely: 1021 Budapest, Budakeszi út 31. fszt. 3.; cégjegyzékszám: 01-09-713949) jogosult.

Az Agave Könyvek Kft.-nél az Ön által megadott személyes adatokhoz a társaság ügyvezetője jogosult hozzáférni. Az Agave Könyvek Kft. adatvédelmi tisztviselőt nem nevezett ki.

  1. Az adatkezelés célja és jogalapja

Az Agave Könyvek Kft. a regisztráció során megadott nevet, e-mail címet és jelszót az Ön beazonosítása céljából kezeli. Az adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása, amelyet a regisztrációs folyamat lezárásakor ad meg azzal, hogy a regisztrációhoz szükséges személyes adatok megadását követően a „Regisztrálok és hozzájárulok, hogy az Agave Könyvek Kft. a regisztráció során kötelezően megadott személyes adataim az adatkezelési tájékoztató szerint kezelje” kijelentést megelőző négyzetet bejelöli.

A regisztráció során megadott név, e-mail cím és jelszó szolgáltatása nem jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen alapul, nem előfeltétele szerződés megkötésének, továbbá Ön semmilyen egyéb jogszabály alapján nem köteles a nevét, e-mail címét és jelszavát megadni.

Amennyiben Ön meg kívánja szüntetni az oldalon a regisztrációját, akkor a regisztrációját a Fiókom törlése gombra kattintással törölheti. Ha Ön a http://www.agavekonyvek.hu honlapon történő regisztrációját törli, akkor az Agave Könyvek Kft. törli a felhasználói fiókját, valamint a regisztráció során megadott személyes adatait.

A regisztráció törlésével nem iratkozik le automatikusan az Agave Könyvek Kft. hírleveleiről. Ha Ön a jövőben hírlevelet sem kíván kapni az Agave Könyvek Kft.-től, akkor a hírlevél küldéssel kapcsolatos hozzájárulását bármikor visszavonhatja a „Leiratkozás” gombra kattintással.

Azon személyes adatok kezelése tekintetében, amelyeket az Agave Könyvek Kft. az Ön regisztrációja és a regisztrációja törlése között kezelt az Ön hozzájárulása alapján, az Agave Könyvek Kft. jogszerűen járt el, függetlenül attól, hogy Ön a regisztrációját törölte.

  1. Személyes adatok címzettjei

A honlapon történő regisztráció céljából megadott személyes adatait

  • az Agave Könyvek Kft. számítógépes hálózatának karbantartója, a XINEON-IT Műszaki Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1138 Budapest, Népfürdő u. 37. 3. em. 9.; cégjegyzékszám: 01-09-939944; adószám: 22708342-2-41);
  • az Agave Könyvek Kft. honlapjának szerverszolgáltatója, a CREARTWORK Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 3535 Miskolc, Békés u 7; cégjegyzékszám: 05-09-018035; adószám: 14841240-2-05); és
  • az Agave Könyvek Kft. weboldalát karban tartó szolgáltató, a WEBAPIX Szoftverfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 54. 2. ép. 3. em; cégjegyzékszám: 01-09-985866; adószám: 23896860-2-41)

képviseletében vagy megbízásából eljáró, illetőleg alkalmazásában álló személyek ismerhetik meg.

A regisztráció céljából megadott nevét, e-mail címét és jelszavát az Agave Könyvek Kft. további személy részére nem továbbítja.

  1. Az adatkezelés időtartama

Az Agave Könyek Kft. a regisztráció során megadott személyes adatokat a regisztráció időpontjától a regisztráció törlésének időpontjáig kezeli.

Az Agave Könyvek Kft. az Ön által a regisztráció során megadott személyes adatokat a regisztráció törlése esetén automatikusan törli.

  1. Az adatkezelési tájékoztató módosítása
    • Az Agave Könyvek Kft. a jelen adatkezelési tájékoztatót bármikor módosíthatja. A módosított adtakezelési tájékoztatót akkor kell alkalmazni, amikor azt az Agave Könyvek Kft. a honlapján nyilvánosságra hozza.
    • Az Agave Könyvek Kft. Önt az adatkezelési tájékoztató módosításáról a regisztráció során megadott e-mail címén értesíti. Ha Ön a módosított adatkezelési tájékoztató tartalmával nem ért egyet, akkor a regisztrációját törölheti és a regisztráció során megadott személyes adatait az Agave Könyvek Kft. törli.
  2. Az Ön adatkezeléssel kapcsolatos jogai
    • Hozzáféréshez való jog

Önnek joga van arra, hogy visszajelzést kapjon az Agave Könyvek Kft.-től arra vonatkozóan, hogy az Agave Könyvek Kft. kezeli-e a személyes adatait.

Ha az Agave Könyvek Kft. kezeli a személyes adatait, akkor Ön jogosult a következő információkhoz hozzáférni: (i) az adatkezelés céljai; (ii) az érintett személyes adatok kategóriái; (iii) a kezelt személyes adatok címzettjei vagy jövőbeli címzettjei; (iv) a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama vagy az időtartam meghatározásának szempontjai; (v) az Ön személyes adatok helyesbítéséhez, törléséhez vagy kezelésének korlátozásához való joga, valamint az Ön személyes adatok kezelése elleni tiltakozáshoz való joga; (vi) a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; (vii) a személyes adatok forrására vonatkozó információ, ha a személyes adatokat nem közvetlenül Öntől gyűjtötték; illetve (viii) az automatizált döntéshozatal ténye, legalább az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy a személyes adatok kezelése milyen jelentőséggel bír és Önre nézve milyen várható következményekkel jár.

Az Agave Könyvek Kft. a kezelt személyes adatai másolatát az Ön rendelkezésére bocsátja.

  • Helyesbítéshez való jog

Ön jogosult az Agave Könyvek Kft.-től kérni, hogy indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse az Ön pontatlan személyes adatait vagy egészítse ki az Ön hiányos személyes adatait.

  • Törléshez való jog

Az Agave Könyvek Kft. az Ön kérésére indokolatlan késedelem nélkül törli az Ön személyes adatait. Egyéb esetekben az Agave Könyvek Kft. indokolatlan késedelem nélkül törli az Ön személyes adatait, ha (i) az Agave Könyvek Kft.-nek nincs szüksége a személyes adatokra abból a célból, amely célból gyűjtötte vagy kezelte, (ii) Ön a hozzájárulását visszavonta (hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén) és az adatkezelésnek nincs más jogalapja, (iii) Ön tiltakozik az adatkezelés ellen a saját helyzetével kapcsolatos okból és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre vagy Ön a közvetlen üzletszerzés céljából történő adatkezelés ellen tiltakozik, (iv) a személyes adatait jogellenesen kezelték, (v) az Agave Könyvek Kft. jogi kötelezettsége teljesítéséhez köteles a személyes adatokat törölni vagy (vi) a személyes adatokat gyűjtésére a közvetlenül gyermekeknek kínált információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan kerül sor.

Az Agave Könyvek Kft. a személyes adatokat nem törli, ha az adatkezelés a (i) a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából, (ii) a személyes adatok kezelését előíró, az Agave Könyvek Kft.-re alkalmazandó jogi kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az Agave Könyvek Kft.-re ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából, (iii) a népegészségügy területét érintő közérdek alapján, (iv) közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból (amennyiben a törléshez való jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést), illetőleg (v) jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez szükséges.

Ha az Agave Könyvek Kft. nyilvánosságra hozta a személyes adatokat és azt törölni köteles, akkor megtesz minden tőle elvárhatót annak érdekében, hogy tájékoztassa a személyes adatot kezelőket, hogy Ön kérelmezte tőlük az adott személyes adatokra mutató linkek vagy a személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

  • Adatkezelés korlátozásához való jog

Ön kérheti az Agave Könyvek Kft.-t, hogy korlátozza az adatkezelést. Az adatkezelés korlátozása esetén az Agave Könyvek Kft. a személyes adatok tárolása kivételével csak az Ön hozzájárulásával vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez vagy más személy jogainak védelme érdekében vagy az Európai Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből kezelheti.

Ön a személyes adatok kezelésének korlátozását kérheti, ha (i) Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, (ii) az adatkezelés jogellenes, Ön a személyes adatok törlését ellenzi, (iii) az Agave Könyvek Kft.-nek a személyes adatokra adatkezelés céljából nincs szüksége, azonban Ön jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez a személyes adatok korlátozását igényli vagy (iv) Ön tiltakozik az adatkezelés ellen a saját helyzetével kapcsolatos okból.

Az Agave Könyvek Kft. az adatkezelés korlátozásának feloldásáról tájékoztatja Önt a feloldást megelőzően.

  • Tiltakozás a személyes adatok kezelése ellen

Ön tiltakozhat az adatkezelés ellen a saját helyzetével kapcsolatos okból, ha a személyes adatok kezelésére az adatkezelés az Agave Könyvek Kft. vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges.

Ön bármikor tiltakozhat az adatkezelés ellen, ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés céljából történik. Az Agave Könyvek Kft. nem kezelheti a személyes adatokat, ha Ön a személyes adatok kezelése ellen tiltakozik.

  • Adathordozhatósághoz való jog

Ön kérheti, hogy az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formában megkapja, ha a személyes adatok kezelés hozzájáruláson alapul és az adatkezelés automatizált módon történik.

  1. Jogsértés esetén tehető lépések
    • Ha úgy gondolja, hogy az Agave Könyvek Kft. megsértette a jogait a személyes adatok kezelése során, akkor lépjen velünk kapcsolatba a következő e-mail címen: annamaria.fekete@agavekonyvek.hu.
    • A személyes adataira vonatkozó jogainak megsértése esetén panaszt nyújthat be a hatósághoz az alábbi elérhetőségen:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Levelezési cím:                       1363 Budapest, Pf. 9.
Cím:                                         1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.
Telefon:                                   +36 (1) 391-1400
Fax:                                          +36 (1) 391-1410
E-mail cím:                             ugyfelszolgalat@naih.hu.

  • Személyes adatait kezelése során történő jogsértés esetén bírósághoz is fordulhat.

Hatályos 2020. november 4. napjától

***

Hírlevélküldésre vonatkozó adatkezelési tájékoztató

Az Agave Könyvek Kiadó Kft. (székhely: 1021 Budapest, Budakeszi út 31.; cégjegyzékszám: 01-09-713949; „Agave Könyvek Kft.”) a jelen adatkezelési tájékoztatóban foglalt rendelkezések szerint kezeli az Ön e-mail címét, amelyeket Ön a http://www.agavekonyvek.hu honlapon vagy személyesen a hírlevélre történő feliratkozás során adott meg.

  1. Az adatkezelő, adatvédelmi tisztviselő

A hírlevélre történő feliratkozás során megadott e-mail cím kezelésére az Agave Könyvek Kft. (székhely: 1021 Budapest, Budakeszi út 31.; cégjegyzékszám: 01-09-713949) jogosult.

Az Agave Könyvek Kft. adatvédelmi tisztviselőt nem nevezett ki.

  1. Az adatkezelés célja és jogalapja

Az Agave Könyvek Kft. a hírlevélre történő feliratkozás során megadott e-mail címet hírlevél küldése céljából kezeli. Az adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása, amelyet a hírlevélre történő feliratkozáskor ad meg azzal, hogy az e-mail címének megadását követően a „Feliratkozom a hírlevélre és elfogadom a hírlevélküldésre vonatkozó adatkezelési tájékoztatót” kijelentést megelőző négyzetet bejelöli.

A hírlevélre történő feliratkozás során megadott e-mail cím szolgáltatása nem jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen alapul, nem előfeltétele szerződés megkötésének, továbbá nem köteles az e-mail címét megadni.

Amennyiben Ön nem kíván további hírlevelet kapni az Agave Könyvek Kft.-től, akkor jogosult a hírlevélküldéssel kapcsolatos hozzájárulását bármikor visszavonni a hírlevél-feliratkozás gomb mellett található „Leiratkozás” gombra kattintással. Amennyiben Ön az Agave Könyvek Kft. hírleveléről leiratkozik, akkor az Agave Könyvek Kft. a jövőben nem küld az Ön részére hírlevelet.

Azon hírlevelek esetében, amelyeket az Agave Könyvek Kft. az Ön hírlevélre történt feliratkozása és a leiratkozása között küldött az Ön részére az Ön hozzájárulása alapján, az Agave Könyvek Kft. jogszerűen járt el.

  1. Személyes adatok címzettjei

A hírlevélre történő feliratkozás céljából megadott e-mail címét

  • az Agave Könyvek Kft. számítógépes rendszerét karban tartó szolgáltató: a XINEON-IT Műszaki Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság. (székhely: 1138 Budapest, Népfürdő u. 37. 3. em. 9.; cégjegyzékszám: 01-09-939944);
  • a hírlevélküldéssel kapcsolatos feladatokat ellátó Be Social Kft. (székhely: 1037 Budapest, Seregély utca 3-5., adószám: 24239482-2-41, cégjegyzékszám: 01 09 997245) és Maileon (Wanadis Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., 1112 Budapest, Budaörsi út 153, adószám: 14020362243, cégjegyzékszám: 01-09-885144)

ismerhetik meg.

A hírlevélküldés céljából megadott e-mail címét az Agave Könyvek Kft. további személy részére nem továbbítja.

  1. Az adatkezelés időtartama

Az Agave Könyvek Kft. az Ön által megadott e-mail címet a hírlevélre történő feliratkozás időpontjától a leiratkozás időpontjáig kezeli.

Az Agave Könyvek Kft. az Ön által megadott személyes adatokat a hírlevélről történő leiratkozás esetén a leiratkozás gombra történő kattintáskor automatikusan törli.

  1. Az adatkezelési tájékoztató módosítása
    • Az Agave Könyvek Kft. a jelen adatkezelési tájékoztatót bármikor módosíthatja. A módosított adtakezelési tájékoztatót akkor kell alkalmazni, amikor azt az Agave Könyvek Kft. a honlapján nyilvánosságra hozza.
    • Az Agave Könyvek Kft. Önt az adatkezelési tájékoztató módosításáról a hírlevélre történő feliratkozás során megadott e-mail címén értesíti. Ha Ön a módosított adatkezelési tájékoztató tartalmával nem ért egyet, akkor a hírlevélről leiratkozhat és a személyes adatait az Agave Könyvek Kft. a hírlevélküldéssel kapcsolatos adatbázisából törli.
  2. Az Ön adatkezeléssel kapcsolatos jogai
    • Hozzáféréshez való jog

Önnek joga van arra, hogy visszajelzést kapjon az Agave Könyvek Kft.-től arra vonatkozóan, hogy az Agave Könyvek Kft. kezeli-e a személyes adatait.

Ha az Agave Könyvek Kft. kezeli a személyes adatait, akkor Ön jogosult a következő információkhoz hozzáférni: (i) az adatkezelés céljai; (ii) az érintett személyes adatok kategóriái; (iii) a kezelt személyes adatok címzettjei vagy jövőbeli címzettjei; (iv) a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama vagy az időtartam meghatározásának szempontjai; (v) az Ön személyes adatok helyesbítéséhez, törléséhez vagy kezelésének korlátozásához való joga, valamint az Ön személyes adatok kezelése elleni tiltakozáshoz való joga; (vi) a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; (vii) a személyes adatok forrására vonatkozó információ, ha a személyes adatokat nem közvetlenül Öntől gyűjtötték; illetve (viii) az automatizált döntéshozatal ténye, legalább az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy a személyes adatok kezelése milyen jelentőséggel bír és Önre nézve milyen várható következményekkel jár.

Az Agave Könyvek Kft. a kezelt személyes adatai másolatát az Ön rendelkezésére bocsátja.

  • Helyesbítéshez való jog

Ön jogosult az Agave Könyvek Kft.-től kérni, hogy indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse az Ön pontatlan személyes adatait vagy egészítse ki az Ön hiányos személyes adatait.

  • Törléshez való jog

Az Agave Könyvek Kft. az Ön kérésére indokolatlan késedelem n

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem