Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség
Főoldal > Rendelési tájékoztató

Rendelési tájékoztató

Rendelés során megadott személyes adatok kezelésére vonatkozó adatkezelési tájékoztató

Az Agave Könyvek Kiadó Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1021 Budapest, Budakeszi út 31.; cégjegyzékszám: 01-09-713949; „Társaság”) a jelen adatkezelési tájékoztatóban foglalt rendelkezések szerint kezeli Ön nevét, e-mail címét, telefonszámát, szállítási nevét és címét, eltérő számlázási adatok esetén a számlázási nevét és címét, amelyeket a http://www.agavekonyvek.hu honlapon történő rendelés során adott meg.

  1. Az adatkezelő és az adatkezelésre jogosult személyek, adatvédelmi tisztviselő

A rendelés során megadott személyes adatok kezelésére a webshop üzemeltetésével megbízott Book24 Zrt. (székhely: 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 54. 2. ép., 3. em., „Szolgáltató”) jogosult.

A Szolgáltatónál az Ön által megadott személyes adatokhoz a kijelölt munkatársak jogosultak hozzáférni. A Szolgáltató adatvédelmi tisztviselőt nem nevezett ki.

  1. Az adatkezelés célja és jogalapja

A Szolgáltató a rendelés során megadott személyes adatokat a rendelés teljesítése és a számla kiállítása és tárolása céljából kezeli.

Az adatkezelés jogalapja a rendelés teljesítése tekintetében a szerződés teljesítése, valamint a számla kiállítása tekintetében a számviteli bizonylat (számla) kiállítására és tárolására vonatkozó jogszabályon (számvitelről szóló törvény 165. § (1) és 169. § (2) bekezdésén) alapuló kötelezettség.

A rendelés során megadott személyes adatok szolgáltatása a szerződés megkötésének előfeltétele, mivel a Szolgáltató a rendelést a rendeléshez szükséges személyes adatok szolgáltatása hiányában nem tudja teljesíteni, illetőleg a számviteli bizonylatot (számlát) a számlázási adatok megadása hiányában nem tudja kiállítani.

  1. Személyes adatok címzettjei

A rendelés céljából megadott személyes adatait a Szolgáltató alvállalkozói:

  • a számítógépes hálózatának karbantartója, a Brand World Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1027 Budapest, Margit krt. 64/b; cégjegyzékszám: 01-09-949302; adószám: 23021378-2-41);
  • a honlapjának szerverszolgáltatója, a CREARTWORK Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 3535 Miskolc, Békés u 7; cégjegyzékszám: 05-09-018035; adószám: 14841240-2-05); és
  • a weboldalt karbantartó WEBAPIX Szoftverfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 54. 2. ép. 3. em; cégjegyzékszám: 01-09-985866; adószám: 23896860-2-41)
  • a megrendelt termék kiszállítását végző GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 2351 Alsónémedi, GLS Európa utca 2; cégjegyzékszám: 13-09-111755; adószám: 12369410-2-44) valamint a GHYCZY Kft. (székhely: 1212 Budapest, Széchenyi utca 41., cégjegyzékszám: 01-09-921257, adószám: 14816169-2-43) képviseletében vagy megbízásából eljáró, illetőleg alkalmazásában álló személyek ismerhetik meg; valamint
  • könyvelést végző Zol-Tax Bt. (székhely: 2011 Budakalász, Szentendrei út 3-5., cégjegyzékszám: 13-06-046837; adószám: 21510810-1-13) képviseletében vagy megbízásából eljáró, illetőleg alkalmazásában álló személyek és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ismerheti meg.

A rendelés során megadott személyes adatokat a Szolgáltató további személy részére nem továbbítja.

  1. Az adatkezelés időtartama

A Szolgáltató a rendelés teljesítése céljából megadott személyes adatokat a rendelés teljesítését követően az Ön által kért törlésig kezeli.

A Szolgáltató a számviteli bizonylat (számla) kiállítása céljából megadott személyes adatokat jogszabályon alapuló őrzési kötelezettség teljesítése érdekében a számviteli bizonylat kiállításától számított 8. év elteltéig őrzi és a 8. év elteltét követő év januárjában megsemmisíti.

  1. Az adatkezelési tájékoztató módosítása
    • A Társaság a jelen adatkezelési tájékoztatót bármikor módosíthatja. A módosított adtakezelési tájékoztatót akkor kell alkalmazni, amikor azt a Társaság a honlapján nyilvánosságra hozza.
    • Rendelésére a rendelés leadásakor hatályban lévő adatkezelési tájékoztató irányadó.
  2. Az Ön adatkezeléssel kapcsolatos jogai
    • Hozzáféréshez való jog

Önnek joga van arra, hogy visszajelzést kapjon a Szolgáltatótól arra vonatkozóan, hogyan kezeli a személyes adatait.

Ön jogosult a következő információkhoz hozzáférni: (i) az adatkezelés céljai; (ii) az érintett személyes adatok kategóriái; (iii) a kezelt személyes adatok címzettjei vagy jövőbeli címzettjei; (iv) a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama vagy az időtartam meghatározásának szempontjai; (v) az Ön személyes adatok helyesbítéséhez, törléséhez vagy kezelésének korlátozásához való joga, valamint az Ön személyes adatok kezelése elleni tiltakozáshoz való joga; (vi) a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; (vii) a személyes adatok forrására vonatkozó információ, ha a személyes adatokat nem közvetlenül Öntől gyűjtötték; illetve (viii) az automatizált döntéshozatal ténye, legalább az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy a személyes adatok kezelése milyen jelentőséggel bír és Önre nézve milyen várható következményekkel jár.

A Szolgáltató a kezelt személyes adatai másolatát az Ön rendelkezésére bocsátja.

  • Helyesbítéshez való jog

Ön jogosult a Szolgáltatótól kérni, hogy indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse az Ön pontatlan személyes adatait vagy egészítse ki az Ön hiányos személyes adatait.

  • Törléshez való jog

A Szolgáltató az Ön kérésére indokolatlan késedelem nélkül törli az Ön személyes adatait. Egyéb esetekben a Szolgáltató indokolatlan késedelem nélkül törli az Ön személyes adatait, ha (i) a Szolgáltatónak nincs szüksége a személyes adatokra abból a célból, amely célból gyűjtötte vagy kezelte, (ii) Ön a hozzájárulását visszavonta (hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén) és az adatkezelésnek nincs más jogalapja, (iii) Ön tiltakozik az adatkezelés ellen a saját helyzetével kapcsolatos okból és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre vagy Ön a közvetlen üzletszerzés céljából történő adatkezelés ellen tiltakozik, (iv) a személyes adatait jogellenesen kezelték, (v) a Szolgáltató jogi kötelezettsége teljesítéséhez köteles a személyes adatokat törölni vagy (vi) a személyes adatokat gyűjtésére a közvetlenül gyermekeknek kínált információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan kerül sor.

A Szolgáltató a személyes adatokat nem törli, ha az adatkezelés a (i) a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából, (ii) a személyes adatok kezelését előíró, a Szolgáltatóra alkalmazandó jogi kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy a Szolgáltatóra ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából, (iii) a népegészségügy területét érintő közérdek alapján, (iv) közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból (amennyiben a törléshez való jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést), illetőleg (v) jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez szükséges.

Ha a Szolgáltató nyilvánosságra hozta a személyes adatokat és azt törölni köteles, akkor megtesz minden tőle elvárhatót annak érdekében, hogy tájékoztassa a személyes adatot kezelőket, hogy Ön kérelmezte tőlük az adott személyes adatokra mutató linkek vagy a személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

 

  • Adatkezelés korlátozásához való jog

Ön kérheti a Szolgáltatót, hogy korlátozza az adatkezelést. Az adatkezelés korlátozása esetén a Szolgáltató a személyes adatok tárolása kivételével csak az Ön hozzájárulásával vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez vagy más személy jogainak védelme érdekében vagy az Európai Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből kezelheti.

Ön a személyes adatok kezelésének korlátozását kérheti, ha (i) Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, (ii) az adatkezelés jogellenes, Ön a személyes adatok törlését ellenzi, (iii) a Szolgáltatónak a személyes adatokra adatkezelés céljából nincs szüksége, azonban Ön jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez a személyes adatok korlátozását igényli vagy (iv) Ön tiltakozik az adatkezelés ellen a saját helyzetével kapcsolatos okból.

A Szolgáltató az adatkezelés korlátozásának feloldásáról tájékoztatja Önt a feloldást megelőzően.

  • Adathordozhatósághoz való jog

Ön kérheti, hogy az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formában megkapja, ha a személyes adatok kezelés hozzájáruláson alapul és az adatkezelés automatizált módon történik.

A Szolgáltató tájékoztatja, hogy a személyes adatai kezelése nem automatizált módon történik, így Ön az adathordozhatósághoz való jogával a Szolgáltatónál nem élhet.

  1. Jogsértés esetén tehető lépések
    • Ha úgy gondolja, hogy a Szolgáltató megsértette a jogait a személyes adatok kezelése során, akkor lépjen vele kapcsolatba a következő e-mail címen: ugyfelszolgalat@book24.hu.
    • A személyes adataira vonatkozó jogainak megsértése esetén panaszt nyújthat be a hatósághoz az alábbi elérhetőségen:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Levelezési cím:           1530 Budapest, Pf.: 5.
Cím:                           1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Telefon:                     +36 (1) 391-1400
Fax:                           +36 (1) 391-1410
E-mail cím:                 ugyfelszolgalat@naih.hu.

  • Személyes adatait kezelése során történő jogsértés esetén bírósághoz is fordulhat.
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem