Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség
Főoldal > Könyveink > Ira Levin

Ira Levin

Ira Levin

Az 1929-es születésű Ira Levin az amerikai irodalmi és szín-házi világ közismert alakja.

Az első, Halálcsók című regényéért 1954-ben Edgar-díjat nyert, később a kötetből kétszer is filmet forgattak. Leghí-resebb könyve az 1967-es Rosemary gyermeke, amely a megjelenése után mozgalmat indított el a modern kori sátánizmus és más okkultizmusok terén; sokan úgy tartják, hogy e nélkül nem készültek volna el az 1970-es évek olyan klasszikus filmjei, mint Az ördögűző és az Ómen. További híres művei a Stepfordi feleségek, A brazíliai fiúk és a Sliver.

Levinnek szinte mindegyik regényét filmvászonra vitték, és drámaíróként is rendkívül kedvelt: a Halálcsapda című szín-játéka a leghosszabb ideig futó thrillerkomédia volt a Broadwayn. Levin hatása mindmáig óriási, rajongói közt tudhatta Stephen Kinget és Chuck Palahniukot is. 2007-ben bekövetkezett halálával egy korszak is lezárult, hiszen ő volt az utolsó nagy öreg, aki a modern horror és pszichológiai thriller alapjait lefektette.

Szűrő
25%

Rosemary gyermeke

A horrorirodalom klasszikusa Chuck Palahniuk előszavával.

Ira Levin

Rosemary Woodhouse feltörekvő színész férjével egy öreg bérházba költözik, aminek baljós múltjánál csak az ott lakó idős emberek különösebbek. A szomszédban élő excentrikus Castevet házaspár hamar a bizalmukba férkőzik, ám férjével ellentétben Rosemary gyanakszik; és nem csak a furcsa hangok miatt, amiket néha a lakásuk irányából hall.


Nem sokkal később Rosemary terhes lesz, házas...

2880 Ft
2160 Ft Készletfigyelés
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem