Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség
Főoldal > Könyveink > Naomi Novik

Naomi Novik

Naomi Novik

Naomi Novik lengyel bevándorlók leszármazottjaként, 1973-ban született New Yorkban. Hatéves korától lelkes olvasója volt a fantasy-irodalomnak, mivel akkor ismerkedett meg A Gyűrűk Urával. A népmesék mellett a történelem is rendkívüli módon érdekelte, elsősorban a napóleoni korszak. Az írók közül Patric O'Brian és Jane Austin bűvölte el igazán. A Brown Egyetemen tanult angol irodalmat, de végül a Columbia Egyetemen írta szakdolgozatát informatikából. Mielőtt azonban végzett volna, otthagyta az egyetemet, és belevetette magát a Neverwinter Nights: Shadows of Undrentide című számítógépes játék tervezési és fejlesztési munkálataiba. Mialatt a játék kidolgozásán munkálkodott a kanadai Edmontonban, rájött, hogy az írás sokkal jobban érdekli a programozásnál, ezért visszatért New Yorkba, ahol regényíróként kezdte bontogatni szárnyait.  

Első regénye, az Őfelsége sárkánya 2006-ban jelent meg a Del Rey Books-nál, és hamarosan trilógiává nőtte ki magát: a másik két kötet A jádeköves trón és a Puskapor és sárkányvér. 2007-ben egy negyedik könyv is napvilágot látott, Elefántcsont birodalom címmel, és rövid időn belül a New York Times bestseller-listájának élén landolt.

A trilógiát eddig 23 nyelvre fordították le. Novik a "Legjobb Új Író" kategóriában megkapta a John W. Campbell-díjat, a "Legjobb Első Regény" kategóriában a Compton Crook-díjat, és ugyanebben a kategóriában a Locus-díjat is. Mivel lelkesedésből ő maga is előszeretettel ír mások műveihez novellákat, alapító tagja lett az Organization for Transfor-mative Works nevű szervezetnek, amely a rajongói írások (fanfic) jogait igyekszik védeni. Naomi Novik férjével és nyolc számítógépével együtt New Yorkban él.

Szűrő
25%

A Jádeköves trón

Temeraire-sorozat 2.

Naomi Novik

Novik fantasy sorozatának második kötetében is szárnyra kél a történelem. A napóleoni háborúk hiteles leírásába szervesen szövődik bele a Repülő Hadtest sárkányokból és reptetőkből álló serege, akik az égből oltalmazzák Angliát. Laurence kapitány és sárkánya, Temeraire Kínába utaznak, az Éteri sárkányok őshazájába. A hosszadalmas és izgalmas út során végig attól kell rettegniük, hogy a császár, ak...

2880 Ft
2160 Ft Készletfigyelés
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem