Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség
Főoldal > Könyveink > Robert Littell

Robert Littell

Robert Littell

Robert Littell 1935-ben született New Yorkban, jelenleg Fran-ciaországban él.

Írói karrierje előtt négy évig szolgált a haditengerészetnél, majd ezt követően a hidegháború alatt a Newsweek külföldi tudósítója volt öt éven át.

Első regényei az 1970-es évek elején jelentek meg, és mind-máig aktívan dolgozik. Alapvetően kémregényeket ír, melyek-nek a CIA mellett a sztálini és a hidegháborús Szovjetunió a főszereplője. Leghíresebb regényei a 2002-es A Cég és a három évvel később megjelent Legendák; nemzetközi iro-dalmi elismerésük mellett mindkettőből televíziós sorozatot forgattak.

Robert Littellt úgy az olvasók, mint a kritikusok John le Carré mellett emlegetik, mint a kortárs amerikai kémregény legki-válóbb mesterét, aki legalább olyan elszántsággal mutatja be az amerikai hírszerzés történetének kevésbé fényes fejezeteit, mint A kém, aki bejött a hidegről szerzője az angol hírszerzés sötét ügyeit.

Szűrő
25%

Legendák

Robert Littell

A CIA terepen dolgozó ügynökéből magánnyomozóvá lett Martin Odum múltbeli identitásai – avagy a CIA szóhasználatával élve: „legendái” – labirintusában bolyong elveszetten. Gyakran teszi fel magában a kérdést: vajon ő tényleg Martin Odum? Nem inkább Dante Pippen, az IRA robbantási szakértője? Vagy Lincoln Dittman, az amerikai polgárháború kutatója? Mialatt élete nyugodtabb pillanataiban ezen töpren...

3380 Ft
2535 Ft Készletfigyelés
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem