Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség
Főoldal > Könyveink > S. J. Parris

S. J. Parris

S. J. Parris

Az S. J. Parris írói álnév Stephanie Merrittet takarja, aki 1974-ben született Délkelet-Angliában. Cambridge-ben diplomázott angol szakon, mielőtt azonban regényírásra adta volna a fejét, több országos napilapnál és folyóiratnál dolgozott főállásban, mindmáig nem hagyta el teljesen az újságírói pályát: az Observer és a Guardian állandó munkatársa, kritikusként pedig gyakran tűnik fel tévés és rádiós vitákban. Ezek mellett irodalmi fesztiválok visszajáró szereplője, zsűritag különböző irodalmi díjak döntnöki testületeiben és a színházi szakmában sem ismeretlen a neve  2007-től két év fontos résztvevője volt a Soho Theatre kortárs művészetről és politikáról folytatott beszélgetéseinek és vitaestjeinek.

Merritt az írói karrierjét nem a történelmi krimi műfajában kezdte: a Gaveston című első regényével Betty Trask-díjat nyert, majd a 2005-ös, egy ifjú drámaíró küzdelmes életét bemutató Realből felkérésre színdarabot írt. Három évvel később saját depressziójának tapasztalataiból merítve egy emlékiratot jelentetett meg The Devil Within címmel.

Bár elmondása szerint az Erzsébet-kori Anglia és a reneszánsz már az egyetemi évek alatt végzetesen elragadta a képzeletét, és már akkor eltökélte, hogy egyszer írni fog Giordano Brunóról, egészen 2010-ig váratta olvasóközönségét. Ekkor viszont befejezte immáron S. J. Parrisként a Bruno-sorozat első darabját, az Eretneket, és a könyv nagy nemzetközi sikert aratott. Azóta további két folytatásban is újra nyomozott a korszak híres történelmi alakjaként ismert filozófus, emlékezetkutató és kém: szoros egymásutánban láttak napvilágot: a Prophecy és Sacrilege című kötetek.                                

Szűrő
25%

Eretnek

S. J. Parris

Giordano Bruno - egykori szerzetes, költő, tudós és mágus, a római inkvizíció szemében eretnek - keresztülvág Európán, nehogy hitéért, miszerint a Föld kering pályáján a Nap körül, megégessék. Mert ennyi is elegendő lenne, hogy máglyára kerüljön, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy előszeretettel tanulmányozza az okkult filozófiákat és a mágia gyakorlatát.

S.J. Parris...

3980 Ft
2985 Ft Készletfigyelés
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem