Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség
Főoldal > Könyveink > Scott Turow

Scott Turow

Scott Turow

Az 1949-es születésű Scott Turow az 1970-es évek végétől ügyészként szerzett hírnevet, 1986 óta pedig Illinois egyik legelismertebb védőügyvédjeként dolgozik. Írt könyvet a halálbüntetésről (Ultimate Punishment), és tagja volt annak az Illinois állami bizottságnak, amely a halálbüntetési rendszer reformját készítette elő.

Bűnügyi regényei állandó témája bűncselekmények elköve-tőinek megtalálása és bűnügyek megoldása ügyvédek, ügyé-szek, bírók és egyéb nyomozó szervek szemszögéből. Első regénye Ártatlanságra ítélve címmel jelent meg 1987-ben, amiből Alan J. Pakula (Az elnök emberei, A pelikán ügyirat, Sophie választása) három évvel később nagy sikerű, Edgar-díjra is jelölt filmet rendezett Harrison Ford és Raúl Juliá főszereplésével. A regény helyszínéül szolgáló – egyébként fiktív – Kindle megye maradt Turow későbbi történeteinek is az otthona, egyetlen kivétellel az összes könyve itt játszódik, köztük természetesen a 2010-ben megjelent Ártatlan is, amely a mára már klasszikus státusba emelkedett Ártatlan-ságra ítélve folytatása.

Turow írói karrierje kezdete óta pro bono látja el vádlottak és elítéltek képviseletét, köztük Alejandro Hernandezét, aki 11 évet töltött ártatlanul siralomházban, és a szerző kitartó munkájának köszönhetően szabadult 2006-ban. A mai napig aktívan dolgozik ügyvédként, és elkötelezetten képviseli a szerzők jogait. 2010-ben ismét megválasztották az Authors Guild, a legerősebb amerikai szerzői jogvédő- és képviselő szervezet elnökének. Regényeit több mint huszonöt nyelvre fordították le, a szakírók és az olvasók egyaránt őt tekintik a jogi krimi megteremtőjének.

Jelenleg Chicago külvárosában él, és három felnőtt gyermek édesapja.

Szűrő
25%

Ártatlan

Scott Turow

Húsz éve Tommy Molto azzal vádolta ügyész kollégáját, Rusty Sabichet, hogy megölte egykori szeretőjét, és Rusty, a vád képviselője egyszerre a vádlottak padján találta magát. Rustyt végül tisztázták, de a világrengető tárgyalásba kis híján mindkét férfi belerokkant. Moltót meghurcolták, és noha Rusty visszakapta a karrierjét, annál sokkal jelentősebb veszteségeket szenvedett. A jelen. A hatvan éve...

3280 Ft
2460 Ft Készletfigyelés
25%

Ártatlanságra ítélve

Scott Turow

Rusty Sabich helyettes főügyész egy közép-nyugati nagyvárosban. Amikor kolléganője, Carolyn Polhemus brutális gyilkosság áldozatává válik, főnökük, aki éppen ádáz kampányt folytat az újraválasztásáért, Rustyt bízza meg a nyomozás lefolytatásával. Sürgősen meg kell oldania az ügyet, ha lehet, még a választások előtt. Még mielőtt kiderülne, hogy viszonya volt az áldozattal. Az események azonban csak...

3280 Ft
2460 Ft Készletfigyelés
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem