Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Ted Chiang

Ted Chiang

Ted Chiang 1967-ben született a New York-i Port Jeffersonban kínai szülők gyermekeként. A Brown Egyetemen szerzett diplomát számítástechnikából, jelenleg szabadúszó műszaki szakíróként dolgozik a szoftveriparban.

Chiang nem termékeny író, regényt például még soha nem írt, a novelláit azonban árgus szemekkel figyeli a világ. Az eddigi egyetlen, Arrival című gyűjteménye az 1991 és 2002 között született nyolc írását gyűjti egybe. Ezekért összesen három Nebula-, két Seiun-, egy Hugo-, egy Locus-, egy Theodore Sturgeon- és egy Sidewise-díjat kapott. A második novellás-kötete 2018-ban várható.

Chiang műveire felfigyelt Hollywood is. Az Életed története című írásából Denis Villeneuve forgatott filmet Amy Adams, Jeremy Renner és Forest Whitaker főszereplésével. Ezen kívül az Értsd meg című novellájának is elkeltek a megfilme-sítési jogai.

Szűrő
35%

Érkezés

Életed története és más novellák

Ted Chiang

Az Életed története és más novellák a létező legkülönbözőbb helyekre nyújt betekintést. Egy bábeli torony összeköti a Földet az égbolttal. A miénkhez nagyon hasonlító világban az angyali látogatások a mindennapi élet rémisztő és egyben csodálatos történései. Tudósok felfedeznek egy nem e világi nyelvet, ami alapjaiban változtatja meg a gondolkodásunkat és érzékelésünket az időről és a va...


Várható megjelenés: 2017-10-24
3480 Ft
2262 Ft Előrendelem
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem