Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség
Főoldal > Könyveink > Ted Chiang

Ted Chiang

Ted Chiang

Ted Chiang 1967-ben született a New York-i Port Jeffersonban kínai szülők gyermekeként. A Brown Egyetemen szerzett diplomát számítástechnikából, jelenleg szabadúszó műszaki szakíróként dolgozik a szoftveriparban.

Chiang nem termékeny író, regényt például még soha nem írt, a novelláit azonban árgus szemekkel figyeli a világ. Az eddigi egyetlen, Arrival című gyűjteménye az 1991 és 2002 között született nyolc írását gyűjti egybe. Ezekért összesen három Nebula-, két Seiun-, egy Hugo-, egy Locus-, egy Theodore Sturgeon- és egy Sidewise-díjat kapott. A második novellás-kötete 2018-ban várható.

Chiang műveire felfigyelt Hollywood is. Az Életed története című írásából Denis Villeneuve forgatott filmet Amy Adams, Jeremy Renner és Forest Whitaker főszereplésével. Ezen kívül az Értsd meg című novellájának is elkeltek a megfilme-sítési jogai.

Szűrő
35%

Érkezés és más novellák

Ted Chiang

Az Oscar-díjas film alapjául szolgáló novella és további hét történet.

Az Érkezés és más novellák a létező legkülönbözőbb helyekre nyújt betekintést. Egy bábeli torony összeköti a Földet az égbolttal. A miénkhez nagyon hasonlító világban az angyali látogatások a mindennapi élet rémisztő és egyben csodálatos történései. Tudósok felfedeznek egy nem e világi nyelvet, ami alapjaiban változt...


Várható megjelenés: 2022-06-08
3680 Ft
2392 Ft Előrendelem
25%

Kilégzés és más novellák

Ted Chiang

Az Érkezés többszörös Hugo- és Nebula-díjas szerzőjének régóta várt új novelláskötete kilenc történettel.

Egy kereskedő megépíti a korai középkori Kairóban az első időgépet. Egy idegen tudós sokkoló felfedezést tesz, aminek a következményei nem csak a saját népére, hanem a valóság egészére érvényesek. Egy nő több mint húsz éven át viseli gondját egy mesterséges intelligenciának, ami dig...


3680 Ft
2760 Ft Kosárba
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem